3 redenen waarom bouwhekken om een bouwplaats essentieel zijn

Bij een bouwplaats horen bouwhekken. Bouwhekken zijn immers bij de wet verplicht. Zo kunnen niet alleen gevaarlijke situaties en ongelukken worden voorkomen, bouwhekken beschermen bovendien je gereedschappen en materieel tegen diefstal en vandalisme. Ben je benieuwd waar je goede kwaliteit bouwhekken kunt kopen? Lees dan zeker even verder, want onderaan deze blog vertellen we je graag waar je moet zijn voor het kopen, maar ook huren van bouwhekken en meer.

Bouwhekken zijn bij de wet verplicht

In Nederland kennen we verschillende bouwwetten en -regels. Deze bouwvoorschriften zijn er natuurlijk niet voor niets. Ze hebben als voornaamste doel om de veiligheid op en rondom de bouwplaats te garanderen. Je wilt uiteraard voorkomen dat kinderen zomaar de bouwplaats op rennen of dat andere onbevoegden er met je gevaarlijke gereedschappen vandoor gaan. Bouwhekken zijn dan ook bij de wet verplicht. De grootte van het bouwproject maakt hierbij niet uit. Iedere bouwplaats die grenst aan de openbare ruimte moet rondom voorzien zijn van goedgekeurde bouwhekken.

Bouwhekken voorkomen gevaarlijke situaties en ongelukken

De belangrijkste reden waarom bouwhekken volgens onze wet verplicht zijn gesteld, is de veiligheid. Bouwhekken kunnen gevaarlijke situaties en ongelukken voorkomen. Een bouwplaats is geen speelplaats voor kinderen. Ook andere onbevoegden hebben er niets te zoeken. Op een bouwplaats wordt er vaak gebruik gemaakt van zwaar materieel, zoals shovels, graafmachines en bouwkranen, en gevaarlijke gereedschappen.

Bouwhekken beschermen je gereedschappen en materieel

Hoewel het niet heel vaak voorkomt, willen dieven er nog wel eens met gereedschappen en materieel van een bouwplaats vandoor gaan. Het is dan ook niet verstandig om deze veelal dure gereedschappen open en bloot achter te laten, zonder afscherming van het terrein. Daarnaast kun je te maken krijgen met vandalisme wanneer je de bouwplaats niet goed afschermt voor onbevoegden. Bouwhekken beschermen dan ook je gereedschappen en materieel tegen diefstal en vandalisme.

Op zoek naar goede kwaliteit bouwhekken?

Ben je op zoek naar goede kwaliteit bouwhekken? Wil je graag bouwhekken kopen of ben je juist van plan om bouwhekken voor de duur van het bouwproject te huren? Bekijk dan eens de website van Bouwhekken Nederland. Hier kun je verschillende soorten bouwhekken kopen, maar ook huren. Van standaard bouwhekken tot extra hoge bouwhekken en speciale anti-climb hekken, je vindt het hier allemaal. Naast bouwhekken, bouwhekdoeken en andere benodigde accessoires, ben je hier tevens aan het juiste adres voor het kopen of huren van dranghekken en andere soorten afzettingen.

Comments zijn uitgeschakeld.