Hier moet je op letten tijdens een studentenverhuizing

Ga je voor het eerst op kamers wonen? Of ga je het studentenhuis verlaten voor een studio of appartement? Een studentenverhuizing kan uitdagend zijn, ook als je niet heel veel spullen hebt. Gelukkig kun je het met de juiste voorbereiding soepen laten verlopen. In dit artikel delen we een aantal handige tips voor een studentenverhuizing.

1. Plan de verhuisdatum

Er komt veel kijken bij een verhuizing, als student heb je dit wellicht niet helemaal door. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met het plannen van je verhuizing. Wanneer krijg je de sleutel? En wanneer heb je tijd om te verhuizen? Plan de verhuisdatum ruim van tevoren zodat je hier naar toe kunt werken. Er zijn namelijk nog een aantal dingen die je moet regelen, zoals het kopen van verhuisdozen en het inhuren van een verhuisbedrijf.

2. Denk na over wat je mee wilt nemen

Ga je van een studentenkamer naar een appartement verhuizen? Dan neem je al je spullen mee. Maar wanneer je van het ouderlijk huis voor het eerst op kamers gaat, kan het lastig zijn om te bedenken wat je allemaal mee moet nemen. Je neemt waarschijnlijk je bed, kast en andere meubels uit je kamer mee. Daarnaast zijn er nog een hoop spullen die je nieuw zult moeten kopen, zoals keukengerei. Maak daarom van tevoren een lijst met wat je mee wilt nemen (en wat je nog moet kopen) bij de studentenverhuizing.

Hier moet je op letten tijdens een studentenverhuizing3. Stel een budget op

Studenten hebben vaak geen groot budget. Maar een verhuizing regelen zonder groot budget is ook heel goed mogelijk. Overweeg om verhuisdozen te lenen zodat je hier kosten op kunt besparen. Ook is het een optie om transport te regelen via vrienden of familie. 

4. Regel het vervoer

Heb je geen vervoer kunnen regelen via vrienden of familie? Dan kun je een verhuisbus huren of een verhuisbedrijf inschakelen. Veel mensen denken dat het inschakelen van een verhuisservice veel geld kost, maar er zijn ook wel degelijk budgetproof opties. 

Comments zijn uitgeschakeld.