badkamer

Het douchegordijn ziet er versleten uit en de verlichting gaat duidelijk ook al 15 jaar mee. Heeft jouw badkamer zijn beste tijd gehad? Tijd voor een (gedeeltelijke) renovatie! Je gebruikt je badkamer té veel om hem te laten verloederen. Als je een beetje handig van aard bent, kan je eigenlijk heel veel zelf doen. Het geld dat je normaal betaalt voor het uurloon van de vakmannen, kan je dan investeren in duurder materiaal. Of sparen voor iets totaal anders natuurlijk. 

Plan

Om een verbouwing efficiënt en goed tot een einde te brengen, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Ga dus niet zomaar in het wilde weg aan de slag, maar vertrek vanuit een goed idee. Op verschillende badkamerwebsites kan je aan de hand van een simulatietool je badkamer in 3D ontwerpen en opnieuw indelen. Als je je badkamer helemaal vanaf nul wil renoveren, is het natuurlijk beter om toch experts in te schakelen. 

Slopen

Ben je geen superhandige Harry, maar heb je wel de tijd en de zin om veel energie in je badkamer te steken? Dan kan je je zeker nuttig maken. Er moeten bijvoorbeeld sowieso ook dingen afgebroken worden, dus dat kan je zelf doen. Je kan er meteen de frustratie van je werk in kwijt. Let wel op dat je niet té enthousiast afbreekt, want dan maak je wat wel nog in goede staat is misschien ook kapot. Je hoeft namelijk niet alles te vervangen om je badkamer een opknapbeurt te geven. Heel wat meubels zien er wel nog goed uit en kan je dus perfect opnieuw gebruiken.

Eenvoudige ingrepen

Als je budget beperkt is, kan je ook enkel de zogenaamde rotte appels eruit halen en met een paar eenvoudige ingrepen al een wereld van verschil maken. Vervang je douchegordijn bijvoorbeeld door een douchewand. Het oogt niet alleen een stuk hipper, het is ook een pak makkelijker proper te maken. 

Verlichting 

De sfeer in je badkamer hangt ook heel erg af van de verlichting. Een verouderd licht zet je badkamer letterlijk in een slecht daglicht. Bovendien is het ook niet onbelangrijk dat je in een badkamer voldoende kan zien. Als het te donker is, vertrek je misschien naar je werk met je ogen nog vol slapers. Dat wil je toch ook liever vermijden. Om genoeg licht te hebben boven de wastafel kan je gemakkelijk badkamerspiegels met verlichting hangen. Dan is dat probleem meteen opgelost.  

Hopelijk ben je al iets met de bovenstaande tips. Veel succes met de verbouwing én … wees ook voorzichtig. 

Comments zijn uitgeschakeld.