Houd tocht buiten de deur

Het is niemand ontgaan denk ik, de gas- en elektriciteit prijzen rijzen de pan uit. Daarom is iedereen op zoek naar mogelijkheden om je huis zo tocht vrij mogelijk te krijgen. Hierdoor hoeven de verwarmingen vele malen minder aan of minder hoog. Dit scheelt al snel een hele hoop geld en dat is precies wat je nu wilt. In deze blog vind je een aantal tips hoe je jouw huis zo tocht vrij mogelijk kan krijgen. Denk hierbij aan deurgordijnen of een thermoskan om je drankjes heerlijk warm te houden.

Tips om je huis tocht vrij te maken

Zoals hierboven vermeld zullen wij in deze blog een aantal tips geven. Het is namelijk wel zo fijn dat alle warmte die je gestookt hebt ook binnen blijft. Het kost allemaal al genoeg namelijk.

  • Gordijnen: door ramen en deuren verdwijnt de meeste warmte helaas. Ook komt hier de meeste tocht door naar binnen toe. Hiervoor zijn niet alleen normale gordijnen heel handig maar ook deurgordijnen. Dit worden ook wel vliegengordijnen genoemd. Deurgordijnen zoals bijvoorbeeld een kattenstaart houden ook veel warmte binnen. De strengen zorgen er namelijk voor dat niet al je warmte erlangs kan als het ware.
  • Warme dekentjes: ook is het goed om lekkere warme dekentjes in huis te hebben. Als je bijvoorbeeld ’s avonds lekker op de bank hangt kan het best koud worden. Daarom is het goed om altijd een dekentje bij de hand te hebben. Want als je het eenmaal koud hebt krijg je het ook niet meer zo makkelijk warm. Voorkom dit daarom door op tijd een warm dekentje erbij te pakken.
  • Warme drankjes: het is niet alleen goed om van buiten warm te blijven. Het is ook goed om van binnen warm te blijven. Drink daarom wat vaker een warm drankje. Ben je een echte koffie- of theeleut? Dan is het zelfs aan te raden een thermoskan te gebruiken. Dan heb je gelijk voldoende voor een aantal kopjes.
  • Bereid een maaltijd met warme kruiden: er zijn een aantal soorten kruiden die je van binnen warm houden. Onder andere zijn dat kaneel, nootmuskaat, zoethout, kruidnagel en nog veel meer. Hiermee zorg je dat je lijf van binnen heerlijk opwarmt. Hierdoor heeft het geen warmte van buitenaf nodig.

Comments zijn uitgeschakeld.