gevelbekleding

Wanneer je een besluit wil nemen over Keralit als gevelbekleding voor uw woning of ander bouwproject, dan is het cruciaal om de verschillende bouwmaterialen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Keralit biedt unieke voordelen boven andere materialen zoals hout, metaal of traditionele kunststoffen. Als je overweegt gevelbekleding van Keralit voor een project te gebruiken, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Dit artikel helpt je om een weloverwogen keuze te maken.

Wat is Keralit Gevelbekleding?

Keralit is een hoogwaardige kunststof gevelbekleding. Het staat bekend om zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak. Keralit is gemaakt uit een mix van gerecyclede kunststoffen en glasvezel. Deze combinatie maakt het tot een sterk, duurzaam, onderhoudsarm en weerbestendig bouwmateriaal. Dit materiaal is speciaal ontworpen voor een minimale uitzetting en om een uitstekende kleurvastheid te bieden.

Welke toepassingsmogelijkheden heeft Keralit nog meer?

Naast gevelbekleding biedt Keralit nog vele andere toepassingsmogelijkheden. Dit maakt het tot een veelzijdige keuze voor tal van bouw- en renovatieprojecten:

  • Dakkapellen en dakranden: door het duurzame en weerbestendige karakter is Keralit een uitstekende optie voor het afwerken van dakkapellen en dakranden.
  • Dakoverstek: voor het bekleden van dakoverstekken biedt Keralit een stijlvolle en onderhoudsarme oplossing.
  • Gootafwerking: Keralit kan ook worden gebruikt voor de afwerking van goten. Het geeft een strak en duurzaam resultaat.
  • Tuinhuisjes en overkappingen: voor tuinhuisjes en overkappingen is Keralit een populaire keuze. Het is onderhoudsarm en verkrijgbaar in een diversiteit aan kleuren en stijlen. Zo kun je een mooie eenheid creëren tussen de woning en het tuinhuisje.
  • Chalets en woonboten: voor de afwerking van chalets en woonboten is Keralit eveneens geschikt. Het heeft een fraaie uitstraling en zorgt voor een langdurige bescherming tegen de elementen

Kortom, Keralit is een zeer veelzijdig bouwmateriaal dat voor verschillende projecten uitermate geschikt is.

Wat zijn de voordelen van Keralit boven andere bouwmaterialen?

In vergelijking met traditioneel hout, heeft Keralit een langere levensduur. Het vereist aanzienlijk minder onderhoud. Houten gevelbekleding moet regelmatig worden geschilderd en behandeld tegen vocht en schimmels. Keralit is bestand tegen al deze elementen en behoudt zijn uitstraling zonder het regelmatige schilderwerk.

Metaal en andere kunststoffen kunnen onderhevig zijn aan corrosie of vervaging door de inwerking van UV-straling. Keralit geeft een garantie van 10 jaar op UV-bestendigheid. Het behoudt zijn kleur en glans jarenlang, zelfs onder extreme weersomstandigheden. Dit maakt Keralit de ideale keuze voor iedereen die een duurzaam en onderhoudsvrij bouwmateriaal zoekt.

Hoe zit het met de kosten?

Hoewel Keralit in aanschaf duurder is dan hout, worden deze kosten op termijn ruimschoots gecompenseerd door lagere onderhoudskosten en langere levensduur. Doordat je het regelmatige schilderwerk en onderhoud achterwege kunt laten, kun je een hoop geld besparen. Na het uitsparen van twee schilderbeurten voor houten gevelbekleding heb je de investering in Keralit al terugverdiend.

De veelzijdigheid van Keralit.

De veelzijdigheid van Keralit in kleuren en stijlen maakt het tot een uitstekende keuze voor alle soorten bouwprojecten. Hier zijn enkele belangrijke aspecten uit het kleurenpalet van Keralit:

  • Kleurvariëteiten: Keralit biedt een uitgebreid kleurenspectrum. De Sponning 143 is beschikbaar in 37 kleuren, terwijl zowel de Sponning 190 als de Potdeksel 177 in 22 kleuren verkrijgbaar zijn.
  • Classic Kleuren: Deze categorie omvat veelzijdige kleuren zoals Antraciet, Basalt grijs, Crème en diverse houttinten zoals Bruin redceder en Golden oak. Deze kleuren zijn beschikbaar voor verschillende Keralit modellen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel traditionele als moderne projecten.
  • Pure Kleuren: Deze moderne kleurkeuzes, zoals Dustgrey, Nightblack, Sandcream en Skyblue, bieden een eigentijdse uitstraling. De beschikbaarheid varieert per model, waardoor er voor elk ontwerp een passende optie is.
  • Modern Eiken Kleuren: Nieuw in het assortiment zijn de matte Modern eiken kleuren. Deze kleuren bieden een natuurlijke houtuitstraling met een natuurgetrouwe houtstructuur, waaronder Wit eiken, Taupe eiken en Natuur eiken. Deze kleuren versterken de natuurlijke charme en zijn bijna niet te onderscheiden van echt hout.

Deze brede waaier aan kleuropties maakt Keralit niet alleen praktisch en duurzaam, maar ook zeer veelzijdig. Het voldoet aan de smaak van vrijwel elke huiseigenaar of ontwerper. Je kunt natuurlijk alles over kleuren lezen, maar werp vooral ook even een blik op het brede kleurenpalet van Gevelbekleding van Keralit.

Keralit, eenvoudig te installeren

Voor doe-het-zelvers is Keralit een aantrekkelijke optie vanwege de eenvoudige installatie. Het kan worden gemonteerd met standaard houtbewerkingsgereedschap, wat het installatieproces toegankelijk maakt. Besteed je het bouwproject liever uit aan een professional? Ook dan profiteer je natuurlijk van de verwerkingssnelheid.

Conclusie

Bij het overwegen van gevelbekleding is het belangrijk om de lange termijn voordelen van materialen zoals Keralit in acht te nemen. De combinatie van duurzaamheid, onderhoudsgemak, uitstraling en kostenefficiëntie maken het tot een superieure keuze voor een breed scala aan bouwprojecten. Het vereist een investering, maar deze betaalt zichzelf dubbel en dwars uit. Uiteindelijk ligt de keuze altijd bij jezelf, maar nu heb je wel de feiten op een rijtje voor een weloverwogen beslissing.

Comments zijn uitgeschakeld.