tafelkleed

Vaak wordt gedacht dat een tafelzeil en een tafelkleed hetzelfde zijn. Alleen is dat niet helemaal waar. Het heeft natuurlijk wel hetzelfde doel en dat is je tafel beschermen. Alleen is de dikte, het materiaal en hoe het voelt net even wat anders. Een tafelzeil wordt vaak gemaakt van pvc met een coating eronder. Een tafelkleed daarentegen wordt vaak gemaakt van polyester of vinyl. Van een tafelzeil wordt afgeraden om deze buiten te gebruiken. Pvc is namelijk gevoelig met de hete zon in de zomer. Het kan uitdrogen en hierdoor ook zijn kleur verliezen. Dat is natuurlijk zonde dus dan is een tafelkleed meer aan te raden.

Hoe maak je een tafelkleed schoon?

Het schoonmaken van een tafelkleed is heel simpel om te doen. Dit kan namelijk gedaan worden met een vochtig doekje. Hiermee haal je al het vuil van het kleed af. Let wel op dat je geen bijtende schoonmaakmiddelen gebruikt. Hier kan niet elk materiaal tegen en het is natuurlijk zonde als het kleed hierdoor schade oploopt. Let ook op met vlekken die snel in het kleed trekken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kurkuma of tomaat. Als dit te lang blijft liggen krijg je het er niet meer uit. Leg daarom altijd aan vochtig doekje bij je neer voor als je knoeit. Hiermee voorkom je dat er vlekken in het tafelkleed blijven zitten die er niet meer uit willen.

Hoeveel overhang heeft een tafelkleed nodig?

Het is natuurlijk mooi als het kleed op je tafel iets overhang heeft. Als het namelijk precies de afmeting van je tafel heeft lijkt het al snel te kort. Daarom is een overhang van ongeveer 10 á 20 centimeter wel aan te raden. Dit geeft een mooi afgewerkt effect en ziet er ook nog eens gezellig uit. Als je een mooi kleed hebt uitgezocht kun je ook de tafel nog decoreren. Pas wel op met bijvoorbeeld kaarsen want je wilt geen brandgevaar. Tegenwoordig heb je ook hele leuke en handige led kaarsjes. Deze kun je veiliger gebruiken dan kaarsen. Want het gebruik van echte kaarsen lijdt helaas nog steeds tot branden in huis.

Comments zijn uitgeschakeld.