Een traplift laten plaatsen in je woning. Voor veel mensen is het nogal een stap, iets dat zij meestal niet doen tenzij het echt niet anders kan. Daarom wachten we er vaak mee, zo lang mogelijk. Zonde, eigenlijk, want eigenlijk zijn er vooral veel goede redenen te bedenken om juist niet te lang te wachten.

Het wordt meestal echt niet meer beter

Het is nogal een hard besef, maar wanneer je wat ouder wordt en zoals dat zo mooi heet ‘gebreken begint te vertonen’, dan gaan deze meestal niet meer vanzelf over. Merk je dat het bewegen steeds een beetje lastiger gaat, dan is de kans bijzonder klein dat het op een zeker moment als vanzelf opeens weer zoals vanouds ging.

Veel van de ongemakken waar we op wat latere leeftijd mee te maken krijgen, hebben simpelweg te maken met slijtage van ons lichaam. Iets dat je iedere dag gebruikt, dat slijt nu eenmaal. Dat geldt ook voor ons lijf, en in het bijzonder voor onze botten. Valt weinig aan te doen. Iets dat is versleten, wordt niet meer vanzelf als nieuw. Merk je dat je knieën steeds moeilijken buigen of je heupen niet meer zo soepel zijn, en dat daardoor het traplopen lastig wordt, dan hoef je er helaas niet op te rekenen dat dit op een dag weer anders zal zijn. Sterker nog, en dat is pijnlijk, het zal alleen maar minder goed worden. Het nog even aanzien en kijken of die lift echt nodig is, is dus eigenlijk jezelf alleen maar langer kwellen, en dwingen iets te doen dat eigenlijk niet meer zo goed lukt. Waarom zou je dat willen?

Een traplift kan ongelukken voorkomen

Juist wanneer bewegen wat lastiger wordt, wordt de kans op valpartijen groter. Je staat nu eenmaal wat minder stabiel op je benen, bent misschien zelfs wat angstig, en ook je reactievermogen neemt naarmate de jaren vorderen meestal niet toe.

Valpartijen in huis zorgen jaarlijks bij heel wat mensen voor letsel. Vinden deze valpartijen op de trap plaats, dan is het letsel vanwege de hoogte die hierbij komt kijken vaak ernstiger. Een goede reden om niet te lang te wachten als je overweegt je trap met een lift uit te breiden.

De meeste mensen hebben spijt dat ze het niet eerder gedaan hebben

Bijna iedereen die kiest voor trapliften in huis zegt na afloop spijt te hebben dat niet eerder gedaan te hebben. Er is niemand die zegt ‘nou, daar had ik beter nog even mee kunnen wachten’. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/. Grote kans dat er ook voor jouw trap een geschikte lift te vinden is, zodat jij binnenkort zelf kan ervaren hoe fijn het is om de trap niet meer op te hoeven op momenten waarop dat niet lukt.

Comments zijn uitgeschakeld.