plantjes kweken

Wil je starten met het kweken van planten? Wanneer je dit binnenshuis wilt doen, bijvoorbeeld in een kweekkast, heb je een kweeklamp nodig voor optimale groei en bloei. Maar hoe kies je nu een goede LED kweeklamp? Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten opties. Dit kan het lastig maken om de juiste keuze te maken. Wij helpen je een eindje op weg en zetten een aantal belangrijke factoren bij het kiezen van een goede LED kweeklamp op een rij.

Het lichtspectrum

Het lichtspectrum is een van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een LED kweeklamp. Planten hebben namelijk verschillende kleuren licht nodig tijdens de groei- en bloeifase. Er bestaan kweeklampen die enkel geschikt zijn voor de groeifase. Deze beschikken voornamelijk over blauw licht. Maar er zijn ook lampen die enkel rood licht voor de bloeifase uitstralen. 

Wist je dat je het lichtspectrum van LED growlighting ook kunt aanpassen? Zo kun je één kweeklamp gebruiken voor zowel de bloei- als de groeifase.

Vermogen van de LED kweeklamp

Naast het lichtspectrum van een LED kweeklamp is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de lamp. Er geldt namelijk: hoe groter het vermogen, hoe krachtiger het licht. In een kleine kweekruimte, zoals een kas of een kast, heb je niet veel licht nodig. In dit geval kun je dus voor een LED lamp met een klein vermogen, zoals 12W, kiezen. 

Als je een grote kweekruimte hebt en veel verschillende planten of gewassen wilt belichten, is het belangrijk om voor een kweeklamp met een groter vermogen te kiezen.

Energieverbruik

Ook het energieverbruik is een belangrijke factor bij het kiezen van een goede LED kweeklamp. LED lampen staan bekend om de energie-efficiëntie en de lange levensduur. De verlichting verbruikt vrijwel geen energie en gaat jarenlang mee. Hoe lang een lamp precies meegaat, is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Wil je een kweeklamp kopen? Bekijk het uitgebreide assortiment van Growlighting.eu en start met het optimaliseren van jouw opbrengsten!

Comments zijn uitgeschakeld.