Maak een statement met een mangohouten eettafel

Wil jij jouw eetkamer een uniek karakter geven? Dan is het kiezen voor een nieuwe eettafel een goede eerste stap. De laatste jaren zijn meubels van mangohout, met name mangohouten eettafels helemaal hot! Kies je dan ook nog voor zwart mangohout, dan voeg je er nog een extra dimensie aan toe. In deze blog lees je alles wat je moet weten over eettafels van mangohout, zodat je begrijpt waarom wij hier zo gek op zijn!

Wat maakt Mangohout zo uniek?

Mangohout is afkomstig van de mangoboom en oorspronkelijk komt deze uit Zuid-Azië. Het hout van de mangoboom is erg waardevol, net als de mango’s zelf. Het hout van deze boom wordt al heel lang gebruikt voor onder andere meubels. Wil je weten waarom mangohout zo populair is voor het maken van meubels? Wij hebben de belangrijkste kenmerken van Mangohout voor je onder elkaar gezet:

 1. Mangohout is duurzaam
  Mangohout is een hardhoutsoort en is goed bestand tegen slijtage. Het is enorm sterk en daarom uitermate geschikt voor het maken van meubels. Ook is het hout afkomstig van een boom die anders gekapt zou worden voor hun fruitproductie, waardoor mangohout om die reden ook duurzaam is.
 2. Veelzijdig toepasbaar
  Mangohout wordt niet alleen gebruikt voor meubels, maar ook voor deuren en vloeren.
 3. Ieder meubelstuk is uniek
  De kleur van het hout varieert van lichtbruin tot donkerbruin en met een mangohouten eettafel heb je dus altijd een uniek exemplaar in huis, omdat geen enkel tafelblad hetzelfde is.
 4. Onderhoudsvriendelijk
  Mangohout is erg gemakkelijk te onderhouden. Je kunt met een vochtig doekje en eventueel een mild reinigingsmiddel deze tafels goed schoonhouden. Met het juiste onderhoud zul je zeker lang blijven genieten van deze eettafels.

Hoe herken je Mangohout?

Mangohout heeft van zichzelf al een duidelijke nerfstructuur en bestaat uit verschillende kleuren, variërend van lichtbruin tot mediumbruin. Deze kenmerken van mangohout zijn zelfs nog zichtbaar als het hout zwart is gelakt, zodat de eettafels toch nog een warm karakter krijgen. Juist door deze bijzondere eigenschap kiezen mensen vaak voor een eettafel van zwart mangohout.

Door welke behandeling wordt een mangohouten eettafel zwart?

Het is belangrijk dat de natuurlijke houtnerf nog zichtbaar is in het zwart mangohout. Hiervoor wordt een speciale zwarte kleurstof of zwarte beits gebruikt die hier speciaal voor ontworpen is. De zwarte beits wordt door middel van kwasten of een spuit aangebracht op het tafelblad. Als het eenmaal droog is, dan wordt het eventueel nog afgewerkt met een transparante lak of vernis.

Mangohout en metaal: een perfecte combi voor een industriële woonstijl!

Ben je nou op zoek naar een exemplaar die perfect past bij jouw andere industriële meubels? Geen probleem! Om jouw mangohouten eettafel een stoer karakter te geven kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte mangohouten tafel met een zwarte metalen spinvoet. Zo past jouw mangohouten eettafel perfect bij de rest van jouw industriële interieur.

Kies voor een ovalen eettafel van Mangohout

Vaak denk je bij een eettafel aan een rechte tafel, maar we zien steeds vaker dat er gekozen wordt voor een ovalen eettafel van mangohout. Het is niet alleen een praktische vorm, maar het geeft jouw eetkamer ook nog eens een speels en modern karakter. Het is ook nog eens heel gezellig, omdat je door ovalen of ronde vorm iedereen aan tafel aan kan kijken.

Met een eettafel van mangohout zit je altijd goed. Het is duurzaam, uniek en makkelijk in onderhoud. En om niet te vergeten ook nog eens heel erg mooi en stijlvol. Allemaal redenen om zo’n geweldige tafel snel in huis te halen.

Comments zijn uitgeschakeld.