6 manieren om Unipanel toe te passen

Unipanel is een materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt bij het bouwen of renoveren van huizen. Dit komt voornamelijk doordat het de nodige voordelen heeft. Zo is het materiaal eenvoudig te bewerken en rot het niet. Daarbij komt dat er verschillende manieren zijn om Unipanel toe te passen. Hieronder zetten we 6 manieren op een rijtje, zodat je kunt bepalen of je dit materiaal kunt gebruiken.

1. Dakrand

Het dak van een woning wordt eigenlijk altijd afgewerkt met een dakrand. Boeiboorden werden voorheen vaak gemaakt van multiplex of western red cedar, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker voor Unipanel gekozen. Dit komt vooral doordat dit materiaal niet rot en makkelijk bewerkt kan worden. Het monteren van een Unipanel dakrand is ook nog eens een fluitje van een cent.

2. Smetplank

Wil je dat een gemetselde gevel en een dakgoot mooi op elkaar aansluiten? Dan wordt er gebruik gemaakt van een zogeheten smetplank. Vroeger werd een smetplank vaak vervaardigd uit hout, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker Unipanel gebruikt. Dit komt doordat dit materiaal vrijwel geen onderhoud behoeft. Bovendien kan een smetplank van dit materiaal ‘gewoon’ voorzien worden van een profiel.

3. Windveer

Doordat een windveer op hoogte zit is het niet prettig als je deze regelmatig moet schilderen. Niet gek dat er steeds vaker voor een Unipanel windveer gekozen wordt. Dit materiaal hoef je alleen maar een paar keer per jaar schoon te maken om het mooi te houden. Schilderen is niet nodig, want dit materiaal verkleurt niet door de zon.

4. Koof

Unipanel kan ook in huis gebruikt worden. Zo kun je er bijvoorbeeld een ventilatiebuis mee afdekken. Doordat dit materiaal makkelijk bewerkt kan worden, is het zeer geschikt om een koof van te maken. Indien gewenst kan Unipanel voorzien worden van een profiel en kun je er spotjes in verwerken.

5. Dakkapel

Een dakkapel wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is het handig om hem te maken van een materiaal dat bestand is tegen weer en wind. Unipanel is in dat geval een goede keuze. Dit is namelijk een rotvrij en onderhoudsarm materiaal.

6. Overstek

Tot slot wordt Unipanel gebruikt voor het maken van een dakoverstek. Doordat het materiaal in verschillende kleuren verkrijgbaar is, is er eigenlijk altijd een kleur te vinden die aansluit bij het dak en de rest van de woning. Bovendien rot Unipanel niet bij een lekkage van het dak of de goot.

Unipanel kopen

Ben je overtuigd? Dan vraag jij je misschien af waar je dit materiaal kunt kopen. Als aannemer kun je bij een hout- en bouwmaterialenhandel terecht. Particulieren kunnen dit afnemen bij een aannemer. Heb je zelf een hout- en bouwmaterialenhandel en wil je dit materiaal bestellen? Kijk dan op https://www.unipanel.nl wat het dichtstbijzijnde verkooppunt is.

Comments zijn uitgeschakeld.