Verbouwen of toch verhuizen

Is je huis niet meer groot genoeg of ben je toe aan meer woonruimte? Dan kun je ervoor kiezen om te verbouwen of te verhuizen. Het vinden van een huis is tegenwoordig ook niet gemakkelijk, daarom kan verbouwen een handige oplossing zijn. Door je huis te verbouwen kun je vierkante meters winnen. Hierbij kun je denken aan een dakopbouw, achter/voor uitbouw of dakkapel. Bekijk deze korte video voor een snelle uitleg!

Waar moet je op letten bij een verhuizing?

Het is altijd stressvol om om te verhuizen. Er komt veel bij kijken en vaak is het een chaotische operatie waar je wel wat hulp bij kan gebruiken. Alles zelf regelen maakt dit proces nog lastiger, het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een gespecialiseerd bedrijf zoals woningontruiming regionaal. Deze bedrijven hebben ervaring met verhuizingen op verschillende gebieden en zorgen ervoor dat het verhuisproces soepel verloopt.

Verhuizing plannenInboedel

Bij verhuizen moet je in eerste instantie rekening houden met de opslag van de spullen. Van te voren moeten er afspraken gemaakt worden of er spullen weg moeten. Deze spullen gaan vaak in fases naar het nieuwe adres, dit moet gecommuniceerd worden met de verhuizer. Afstand doen van persoonlijke spullen is lastig en daarover moet je dan ook duidelijke afspraken over maken.

Nieuw huis inrichten

De huidige spullen zoals lampen en schilderijen moeten opnieuw opgehangen worden in het nieuwe huis. Dit doen de meeste mensen niet zelf, in overleg kan het desbetreffende verhuisbedrijf dit ook uit handen nemen. 

De oude woning

De oude woning moet netjes opgeleverd worden en dient klaar gemaakt te worden voor de eindinspectie. Hierbij moet je denken aan elektriciteit afsluiten, schoonmaken en zorgen dat er geen spullen achter blijven. Bij een koopwoning moet het huis verkoopklaar oftewel bezemschoon aangeboden worden bij de makelaar of verhuurder.

Ontzorgen

Ontzorgen is erg belangrijk bij een verhuizing, van te voren de verhuizing doorspreken samen met het verhuisbedrijf is belangrijk. Hierdoor kunnen er geen onverwachte acties plaatsvinden waardoor het verhuisproces soepel verloopt.

Verhuislift huren

Gaat u binnenkort verhuizen en moet u spullen van grote hoogte verplaatsen? Als u gaat verhuizen van of naar een flat of appartementengebouw dan is het vaak nodig om een lift te huren waarmee u grotere meubels eenvoudig kunt verplaatsen. Hierbij gaat het dan om meubels die u niet via de trap of een normale lift kunt vervoeren. Er zijn diverse machines waarmee u dit kunt doen maar de meest gebruikte is toch wel de verhuislift. 

Alles onder 1 dakje

Bedrijven bieden deze diensten vaak aan in totaalpakketten, dit zorgt er voor dat je een aanspreekpunt hebt en de communicatie gemakkelijk verloopt. Woon je bijvoorbeeld in Alphen aan de Rijn? Dan zoek je eenvoudig op verhuisbedrijf Alphen aan de Rijn om de juiste partij te vinden. Je hoeft niet met verschillende partijen te handelen. Het is gebruikelijk dat je hiervoor contact opneemt met het bedrijf en vraagt naar een offerte voor de verhuizing.

 

Comments zijn uitgeschakeld.