Wist je dat lampen ook aan trends onderhevig zijn

In onze woningen zijn we meer en meer de trends gaan volgen. Dat levert soms komische situaties op, woonprogramma’s waarin iedere deelnemer zo’n beetje hetzelfde interieur wenst, maar ook huizen met een inrichting waar steeds meer over is nagedacht. Waar niet ooit eens een keer wat meubels in zijn gezet, en waar vervolgens niks meer aan gedaan is. Nee, we hebben meer en meer aandacht voor ons interieur, en doen meer en meer ons best er echt iets moois van te maken. De trends volgen hoort daarbij, ook als het gaat om de lampen waar je voor kiest, maar houd wel altijd jouw smaak en persoonlijkheid in de gaten.

Aanpassen aan de woontrends

Van heel veel trends heb je niet eens echt bewust in de gaten dat ze bestaan. Je ziet dingen voorbijkomen bij anderen, op tv of in een magazine, en denkt ‘leuk, wil ik ook!’. Geldt dat voor veel mensen, dan verspreidt een trend zich in razend tempo, en kom je hem in veel interieurs tegen.

Bij interieurtrends denken we al snel aan een type vloeren, aan bepaalde kleuren op de muren, een specifiek soort meubels. En het is zeker waar dat deze in de meeste gevallen de echte smaakmakers zijn, de aspecten die een interieur het grootste deel van zijn uitstraling geven. Maar wist je dat ook lampen aan trends onderhevig zijn?

We vergeten ze nog wel eens te vervangen als we ons huis een andere stijl willen geven, maar lampen zijn net zo zeer een onderdeel van een interieur als vloeren en meubels. Het fijne is dat wat je in de winkels vindt vaak al is aangepast op de trends die voor de rest van het interieur gelden. Zo zie je tegenwoordig bijvoorbeeld veel industriële lampen, die goed passen bij de andere woontrends die we zien, zoals grote, stalen deuren en donkere kozijnen.

lampUiteindelijk moeten ze bij jouw woning passen

Moet je, als het om verlichting gaat, alle trends volgen? Zeker niet. En dat geldt ook voor andere woontrends. Het is leuk dat ze er zijn, maar uiteindelijk gaat het erom dat jij je woning inricht op een manier waar jij blij mee bent, waar jij je goed bij voelt.

Vind je de trend van LED verlichting een mooie, en past hij goed in je interieur? Vooral iets mee doen! Vind je klassieke lampen, kroonluchters of kleine schemerlampen beter bij jou en je huis passen? Ook prima! Zaak is om die trends eruit te pikken waar jij blij van wordt, en alles wat je in je interieur plaatst op een goede manier met elkaar te combineren.

 

Comments zijn uitgeschakeld.