schommelbank

Ben je net verhuisd en ben je niet tevreden met de tuin? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws in plaats van je huidige tuin? Neem dan eens een weekend de tijd en knap de tuin flink op. Schaf bijvoorbeeld nieuwe planten en bloemen aan, leg een grasveld of juist tegels aan of bouw een schommel voor de kinderen. Na deze grote klus zul je zien dat je een stuk blijer naar je tuin zult kijken. Daarnaast bespaar je ook nog kosten door de klus zelf uit te voeren.

Plan wat je gaat doen

Voordat je begint aan het verbouwen van je tuin is het belangrijk om een goed en realistisch plan op te stellen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een compleet terras aan te leggen in een weekend. Hier zul je meer tijd voor moeten inplannen. Bedenk daarom van tevoren goed welke delen van de tuin je allemaal wilt aanpakken en wat er allemaal nodig is om je plan te realiseren. Pas wanneer je alles duidelijk op papier hebt gezet, kun je beginnen met het organiseren van de verbouwing.

Haal de juiste materialen in huis

Als je voor jezelf hebt vastgesteld wat je allemaal wilt aanpakken kun je beginnen met de planning. Doe dit op tijd want misschien heb je wel een paar vrije dagen van je werk nodig of moet je nog materialen aanschaffen. Wanneer je alleen kleine materialen nodig hebt zal dit niet zo’n probleem zijn, maar voor grotere klussen moet je misschien wel een grote container of machine huren. Neem ook de tijd om de juiste tegels en planten uit te zoeken. Hier moet je tenslotte nog lange tijd tegenaan kijken.

Laat je adviseren

Heb je niet veel ervaring met het verbouwen van tuinen? Dan is het verstandig om je goed te laten adviseren door een specialist. Deze kan je advies geven op het gebied van de verbouwing, maar hij geeft je ook advies over de juiste planten en bloemen in je tuin. Je wilt tenslotte niet een schattig boompje aanschaffen die ineens uitgroeit tot een enorme boom. Ook kan een specialist je helpen bij klussen die je zelf misschien niet kan of wilt doen.

Comments zijn uitgeschakeld.