kraan keuken

Sommige dingen neemt iedereen voor lief, totdat het misgaat. Eén van deze zaken is een verstopping van de riolering. Een toilet dat niet meer doorspoelt, een afvoerputje van de douche die met geen mogelijkheid schoon te krijgen is of een afvoer van de kraan die direct volloopt: het is ontzettend vervelend.

Wanneer dit gebeurt, is het natuurlijk zaak om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Soms kun je dit vrij eenvoudig zelf doen met een gootsteenontstopper (soms plopper genoemd) of een vloeistof die grof vuil kan oplossen, maar vaak is er professionele hulp vereist.

Oorzaak van ontstoppingen

De oorzaak van een ontstopping kan veelzijdig zijn. Bij een doucheafvoer gaat het vaak om overtollig haar dat diep in de afvoer is gaan ophopen. Bij een kraan kan het allerlei afval zijn dat ergens in een bocht blijft plakken en steeds dikker wordt. Een ontstopping van de riolering kan ontstaan door een grote hoop toiletpapier die niet goed is opgelost.

In veel gevallen is een combinatie van vet en zeep een belangrijke oorzaak, omdat dit een plakkerige oorzaak kan geven waaraan ander vuil blijft plakken. Hierbij kan een chemische ontstopper soms uitkomst bieden. Soms is het mogelijk om met een lange spiraal het afval te verwijderen.

Professionele ontstopping

Soms is het simpelweg niet mogelijk om de ontstopping zelf te verhelpen. Gelukkig zijn er vrijwel overal professionele bedrijven die zelfs de ergste ontstoppingen snel kunnen verhelpen. Heb jij last van een verstopping in huis? Dan zijn er diverse lokale bedrijven die binnen een dag langs kunnen komen om je uit de brand te helpen.

Deze bedrijven bekijken eerst wat de mogelijke oorzaak is en zoeken, zover dit nog niet duidelijk is, uit hoe de leidingen precies lopen. Zijn er lastige knikken die een verstopping in de hand helpen? Dan kunnen zij de handelswijze hierop aanpassen. Ook kunnen deze bedrijven advies geven om de structuur te veranderen, zodat verstoppingen op latere momenten voorkomen kunnen worden.

Comments zijn uitgeschakeld.