werken in de techniek

Wil je graag een carrièreswitch maken? Misschien lijkt werken in de techniek je wel iets? Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een baan in de techniek? Nou, daar zijn een hoop goede redenen voor! Niet alleen ben je verzekerd van een baan, je krijgt ook nog eens een goed salaris. Uiteraard zijn er nog meer aspecten die het werken in de techniek interessant maken. Deze zetten we hieronder op een rijtje. 

Je bent verzekerd van een baan

Je zou het misschien niet denken, maar het aantal mensen die ervoor kiezen om een technisch beroep uit te oefenen is erg laag. Er is dan ook al een aantal jaar een tekort aan goed technisch personeel. 

Dit betekent dat er een enorme vraag is naar vakmensen in de techniek. Dus zit je erover na te denken om een technische opleiding te doen? Dan ben je zo goed als verzekerd van een baan. De baankansen voor starters liggen namelijk erg hoog. 

Een terechte beloning

Aangezien bedrijven staan te springen om technisch personeel, is ook het salaris aantrekkelijk. Als starter mag je rekenen op een hoger salaris dan in andere sectoren. Het maandelijkse inkomen hangt uiteraard af van je opleiding, functie en het bedrijf waar je werkt. Na een opleiding op mbo-niveau verdien je echter al gauw tussen de 2.500 en 4.000 euro bruto per maand. 

Daarnaast krijg je in de technische sector ook nog eens te maken met toeslagen. Hierdoor valt je maandelijkse salaris soms nog hoger uit.

Je ziet wat je maakt

Wanneer je werkt in de techniek, ben je het grootste gedeelte van de tijd fysiek bezig. Het resultaat is dan ook in de meeste gevallen direct zichtbaar. Of je nu iets repareert, installeert of herstelt: jouw werk maakt het verschil. En dit geeft je erg veel voldoening. Je komt iedere dag met een goed gevoel thuis! 

monteurWerken in de techniek is afwisselend

De ene dag ben je bezig met het bouwen van installaties terwijl je de andere dag een technische storing probeert op te lossen. Werken in de techniek is afwisselend en dit maakt het volgens veel technische werknemers erg interessant. Met een opleiding als monteur of installateur kun je alle kanten op en ben je inzetbaar op diverse afdelingen. Eén ding is zeker: geen enkele dag is hetzelfde. 

Werken in de techniek: is het wat voor jou? 

Baangarantie, een goed salaris, zien wat je maakt en afwisseling: dat maakt werken in de techniek zo interessant. Techniek ontwikkelt zich razendsnel en het aantal banen in de sector zal ook de komende jaren nog blijven groeien. Dus zit je erover na te denken om een carrièreswitch te maken? Nu is de tijd om te kiezen voor een omscholingstraject. Of je nu zonwering monteur wilt worden of een loodgieter opleiding wilt doen; de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Met een opleiding van Strevon ben jij verzekerd van een leuke baan in de techniek. Bij Strevon volg je diverse techniek cursussen, zodat je na 1,5 jaar volledig zelfstandig aan de slag kunt. Tijdens het omscholingstraject ga je fulltime aan het werk bij een bedrijf. Zo doe je gelijk ervaring op en ontvang je vanaf dag 1 een goed salaris. En natuurlijk worden de opleidingsdagen volledig vergoed en doorbetaald. 

Comments zijn uitgeschakeld.