tuinarchitect

Het werken in de tuin kan lichamelijk erg zwaar zijn en is daarom niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het soms verstandig om een tuinarchitect in te schakelen. Als je plannen hebt gemaakt, is het misschien tijd om jouw tuinontwerp naar een tuinarchitect te brengen. Maar ook als je het ontwerp liever aan de professional overlaat, staat de tuinarchitect voor je klaar. Zij leggen niet alleen je tuin aan, maar zijn ook gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen. Vaak zijn ze goed op de hoogte van alle nieuwe tuintrends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Maar hoe vind je de tuinarchitect die bij jou past? Er moet natuurlijk wel een klik zijn. Niet alleen met de architect, maar ook met zijn of haar werk.

Noteer je tuinwensen

Voordat je het gesprek met de tuinarchitect aangaat, is het verstandig om alle ideeën die je hebt op te schrijven, hoe gek of onhaalbaar het idee misschien lijkt. Samen met de tuinarchitect kun je daarna nog wel overleggen hoe haalbaar de ideeën zijn. Noteer naast je wensen ook de afmetingen van je tuin. Het meenemen van foto’s is ook geen slecht idee. Alles zodat de architect een beeld kan vormen van de huidige situatie van je tuin. Dit bespaart tijd en moeite!

Oriënteer er op los

De juiste tuinarchitect vinden is niet altijd even gemakkelijk. Niet iedere tuinarchitect is hetzelfde, en iedereen hanteert een andere methode. Ook hebben ze vaak door de jaren heen hun eigen stijl ontwikkeld. Ga daarom gerust meerdere gesprekken aan en neem samen jouw wensen en hun portfolio’s door. Beslis aan de hand van het gesprek welke tuinarchitect het beste begrijpt wat jij met jouw tuin wilt. Maar let niet alleen op het portfolio, ook de tuinarchitect zelf is belangrijk. Er moet natuurlijk wel een klik zijn voordat je jouw tuinontwerp uit handen geeft.

Speel open kaart

Alleen als de tuinarchitect alles te weten komt over hoe jij je tuin het liefst gebruikt kan hij aan jouw wensen voldoen. De hoeveelheid privacy die je wilt hebben is belangrijk voordat de tuin ontworpen wordt. Leg dus alles op tafel en schaam je nergens voor, ook als je graag een centrale plaats wilt hebben voor je tuinkabouter collectie. En als de architect iets ontworpen heeft waar je niet helemaal blij mee bent, wacht dan niet te lang om dit te zeggen. Hoe eerder je erbij bent, hoe minder werk er verloren gaat.

De tuinarchitect en jij

Als laatste geven we je de tip mee om zo goed mogelijk je best te doen om een goed samenwerkingsverband met je tuinarchitect op te bouwen. Een leuke, losse werkrelatie maakt het voor beide partijen een stuk fijner en geeft de tuinarchitect ook positieve inspiratie voor het ontwerp. Als hij het prettig vindt om met je te werken, zal het eindresultaat waarschijnlijk ook beter zijn.

Als je dit artikel goed hebt doorgelezen, moet het helemaal goedkomen met je prachtige nieuwe tuin. Lekker vanaf het terras genieten van het zonnetje en een adembenemend uitzicht.

Comments zijn uitgeschakeld.