Alle voor- en nadelen van een PVC vloer

Ga jij binnenkort verhuizen, verbouwen of nieuwbouwen? Dan kan het de hoogste tijd zijn voor een nieuwe vloer in de woning. Het is belangrijk om goed na te denken over de keuze van de vloer. De PVC vloer is een razend populaire vloer. Aangezien de vloer door vele mensen wordt gebruikt, hoor je er ook veel verhalen over. Waar de ene persoon super enthousiast is over de PVC vloer, raadt de ander jou af om een PVC vloer te kopen. Om een duidelijk beeld voor jou te creëren, zetten wij een aantal voor- en nadelen van de houtlook PVC vloer op een rijtje. Op deze manier hopen wij de keuze voor jou een stukje makkelijkere te maken.

  • Lange levensduur

Bij het aanschaffen van de vloer is het belangrijk dat deze een langere tijd meegaat. De vloer is namelijk wel te vervangen, maar het is niet makkelijk. Bij vervanging van de vloer moet de woning worden leeggehaald. De PVC vloer is een sterke vloer die gedurende een lange tijd mee gaat. De vloer is voorzien van een sterke slijtlaag. Op deze manier zullen er nauwelijks groeven in de vloeren ontstaan. Ideaal toch?

  • Makkelijk te onderhouden

Een PVC vloer is een vloer die gemakkelijk te onderhouden is. De vloer heeft een gladde oppervlakte, waardoor de viezigheid niet in de kieren of naden van de vloer gaat zitten. De vloer kan gemakkelijk worden schoongemaakt door middel van een stofzuiger en dweil. Bij het schoonmaken van de vloer hoef je geen aparte reinigingsmiddelen te gebruiken; dit mag natuurlijk wel, maar is zeker niet iedere week nodig.

  • Geen geluidsoverlast

De PVC vloeren hebben een geluiddempende werking. De PVC vloer is daarom uitermate geschikt voor flats en tussenwoningen. De buren naast, boven en onder jou ervaren op deze manier geen geluidsoverlast als jij door je huis heen loopt.

  • Beter duur dan niet te koop

Een PVC vloer is een redelijk dure vloer. De vloer is een stuk duurder dan een laminaatvloer. Voor de hoge prijs krijg je kwaliteit terug. Als jouw budget voor een vloer beperkt is, dan is de PVC vloer helaas minder geschikt voor jou. Als de PVC vloer wordt vergeleken met het leggen van een laminaatvloer, dan verschillen de prijzen tussen de 10-20 euro per vierkante meter.

Comments zijn uitgeschakeld.