inbreker

Jammer genoeg leven we in een wereld waarin het niet vanzelfsprekend is dat mensen van elkaars spullen afblijven. Ook in Nederland vinden er dagelijks tientallen woninginbraken plaats, waar inbrekers in de meeste gevallen gewoon mee wegkomen. Wil je ervoor zorgen dat ze in hun zoektocht naar een volgend adres, jouw huis overslaan? Dan is het installeren van een alarmsysteem in je woning een goed idee. Dit is echter niet het enige voordeel van een alarmsysteem. In deze blog vertellen we je er alles over.

Minder kans op inbraken

Een zichtbare alarminstallatie heeft een preventieve werking. De meeste inbrekers zijn namelijk ‘gelegenheidsinbrekers’, die – als ze hun kansen schoon zien – zonder goede voorbereiding toeslaan. Ze denken er echter wel twee keer over na als ze zien dat je huis beveiligd is. Met name systemen met buitencamera’s schrikken inbrekers af. Heb je geen camera bij je voor- of achterdeur hangen, maar is er wel een alarmsysteem aanwezig? Plak dan een sticker op de ruit en laat inbrekers weten dat ze in de gaten gehouden worden.

Beperkt de tijd

Niet alle inbrekers trekken zich wat van alarmsystemen aan, maar ook dan is een alarmsysteem je beste vriend. Zodra het systeem verdachte bewegingen oppikt, word jij – en/of de alarmcentrale – namelijk op de hoogte gesteld. Dit maakt het mogelijk direct actie te ondernemen en de pakkans van de inbrekers te vergroten. Maak het inbrekers echter wel zo lastig mogelijk om dure voorwerpen te ontvreemden. Leg sleutels niet in het zicht neer en berg losse elektronica zoals laptops en tablets op als je de deur uitgaat.

Met een gerust gevoel slapen

De financiële schade van een inbraak is vervelend, maar ook op emotioneel vlak doet een inbraak veel met je. Veel mensen worden na een inbraak dan ook angstig of durven niet meer goed alleen thuis te zijn. Een alarmsysteem kan dan helpen je weer veilig te voelen in je eigen woning. Er gebeurt namelijk niets zonder dat je het doorhebt. Heb je een slim alarmsysteem gekocht? Dan kun je deze ook koppelen aan andere smart home producten als verlichting, bewegingssensoren en camera’s.

alarmAltijd een oogje in het zeil houden

Je hoopt een inbraak nooit mee te maken, ook niet als je buiten de deur bent. Ben je echter van plan om een weekend weg of met vakantie te gaan? Dan kan het prettig zijn als er iemand een oogje in het zeil houdt. Veel mensen vragen dan ook hun buren om op te letten of familieleden om de post weg te halen. Mocht je een slim alarmsysteem hebben, dan kun je in veel gevallen ook zelf je woning in de gaten houden door de bijbehorende app op je smartphone te openen en live via een of meerdere camera’s mee te kijken.

Korting op verzekeringspremie

Je kunt diverse maatregelen treffen om je huis te beveiligen tegen inbraak. Het installeren van een alarmsysteem is er daar één van. Verzekeraars kunnen dit veelal waarderen, omdat het de kans op inbraak verkleint. Daarom geven ze soms korting op de premie van je inboedelverzekering als je huis voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) of de Borg-norm voor elektronische beveiliging.

 

Comments zijn uitgeschakeld.