Richt je kantoor in met Virtual Reality

Als je op zoek bent naar nieuw glas voor jouw woning of bedrijfspand, dan weet je misschien al dat er ontzettend veel soorten zijn. Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om je goed in te lezen in de mogelijkheden. Pas als je je voldoende georiënteerd hebt, weet je zeker dat de glassoort die je op het oog hebt geschikt is voor jouw pand. Ben je benieuwd of brandwerend glas iets voor jou is? Lees dan verder en kom erachter!

Wat is brandwerend glas?

Brandwerend dubbel glas is een type glas wat een veiligheidsfunctie heeft, namelijk het pand beschermen tegen een grote brand. Het glas zorgt ervoor dat het overslaan van de brand wordt vertraagd. Het brandwerende glas wordt vaak geplaatst in deuren, raamwerken en kozijnen. Sommige pandeigenaren kiezen er ook voor om wanden met brandwerend glas te plaatsten. Dit gebeurt vaak in panden waar het risico op brand erg hoog is. Deze wanden worden dan om de vluchtroute geplaatst, zodat het vuur de vluchtroute niet kan blokkeren.

Wanneer kies je voor brandwerend glas?

Brandwerend glas zorgt voor het vertragen van de overslag van de brand. Deze glassoort wordt dan ook vaak gebruikt in panden waar het brandgevaar hoog is. Daarnaast wordt er vaak voor brandwerend glas gekozen in openbare panden waar veel mensen komen. Het brandwerende glas biedt dan extra veiligheid.

De voordelen van brandwerend glas

Het grote voordeel van brandwerend glas, is de veiligheid die het glas biedt. Door het vertragen van het overslaan van de brand, kunnen bij het uitbreken van een brand, veel mensen veilig worden geëvacueerd. Het glas zorgt er namelijk voor dat de vluchtroutes rook- en vuurvrij blijven. Een ander voordeel van brandwerend glas is dat het naast de veiligheidsfunctie, ook een isolerende functie heeft. Veel voordelen dus ten opzichte van regulier dubbel glas.

Diverse classificaties

Tot slot is het goed om te weten dat brandwerend glas verkrijgbaar is in twee kwalificaties. De twee soorten zijn: 30 en 60 minuten. De minuten staan voor de mate van brandwerendheid en worden uitgedrukt in minuten.

Ga voor brandwerend glas

Ben je enthousiast geworden over brandwerend glas en overweeg je deze glassoort voor in jouw pand? Neem dan een kijkje op de website van GlasGigant. GlasGigant heeft allerlei verschillende maten brandwerend glas. Ben je toch op zoek naar iets anders? Dan ben je bij deze partij ook aan het juiste adres. Door het enorme assortiment aan soorten glas, weet je zeker dat je vindt wat bij jouw woning past. Het assortiment vind je op de website en vervolgens kun je gemakkelijk het glas online bestellen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Comments zijn uitgeschakeld.