dakkapel

Je ziet ze tegenwoordig op vrijwel elk dak: dakkapellen. Ze maken van een krappe zolderkamer in een handomdraai een ruime extra slaapkamer. Door een dakkapel komt er meer daglicht binnen en wordt het vertrek direct een stuk aantrekkelijker. Ook kan het de waarde van je huis veel goed doen. Heb je een extra slaapkamer nodig, of wil je de waarde van je huis opschroeven? Laat dan een dakkapel plaatsen. Dit is wat er bij de plaatsing van een dakkapel komt kijken.

Is er een vergunning nodig?

Het ligt er maar net aan wat de situatie van jouw huis is, of je een vergunning nodig hebt om een dakkapel te laten plaatsen. Voor het laten zetten van een dakopbouw zijn er, net als vele andere verbouwingen, enkele regels. Onderzoek dus goed of jij op jouw dak een dakkapel vergunningsvrij kunt laten plaatsen. Dit kan een hoop tijd en geld schelen. De aanvraag zelf kost veel tijd en een vergunning voor een dakkapel loopt al gauw qua prijs op tot €400,-. In vele gevallen kun je een dakkapel echter vergunningsvrij laten plaatsen.

De prijs van een dakkapel

De kosten voor een nieuwe dakkapel lopen uiteen van €3.000,- tot €4.500,-. Dit verschil wordt met name veroorzaakt door het materiaal dat je kiest en natuurlijk de vakman die je inhuurt. Zo zijn er dakkapellen van hout, kunststof en polyester. Hierbij is een kunststof dakkapel de voordeligste keuze. Houten dakkapellen laten plaatsen is eveneens voordelig, maar de onderhoudskosten lopen al gauw hoog op. Hout behoeft namelijk meer onderhoud dan kunststof. Dit komt doordat hout zeer gevoelig is voor weersomstandigheden. Polyester dakkapellen zijn de duurste variant, maar hiermee heb je altijd een duurzame keuze.

Dakkapel laten plaatsen

Nu is het tijd om op zoek te gaan naar een professionele vakman op het gebied van dakkapellen. Als je op zoek bent naar een specialist voor een dakkapel, dan heb je de keuze uit een groot aantal vakmannen. Vergelijk de verschillende prijzen en werkwijzen en vind zo de specialist die het beste voldoet aan jouw wensen. Het laten plaatsen van een dakkapel is een investering waarvan je natuurlijk wil dat dit op een goede manier gebeurt. Kwaliteit is dan ook erg belangrijk.

Comments zijn uitgeschakeld.