dakpannen

Door alle verschillende weersomstandigheden die dakpannen moeten doorstaan is het verstandig om het dak eens in de zoveel tijd te reinigen. Wil je dit liever voorkomen? Kies er dan voor om je dak te laten impregneren. Door dit te doen stoten de dakpannen vocht en vuil af en vermijd je schade door aanhechting van mos of algen.  

Waarom zou je je dakpannen moeten laten impregneren? 

Wanneer het dak wordt gereinigd wordt er achteraf een laagje impregneermiddel op het dak aangebracht. Dit middel trekt in de poriën van het dak wat resulteert in dat het dak dicht slibt. Mossen en algen kunnen hierdoor niet meer binnendringen en een groene aanslag achterlaten.Het isolatiemateriaal dat onder de dakpannen zit wordt beter beschermd. Door het dak te laten impregneren krijgt het een nieuwe uitstraling en wordt tegelijkertijd de levensduur van het dak verlengt. Door je dak te laten impregneren wordt schade in de toekomst voorkomen. Als er toch aanslag op het dak tevoorschijn komt is het door het impregneermiddel makkelijk schoon te krijgen.

Verschil tussen coaten en impregneren 

Een andere vorm van bescherming tegen water en aanslag op dakpannen is dak coaten. Het grootste verschil hierbij is dat bij dakcoating er een nieuwe kleur, ook wel verflaag, aan het middel wordt toegevoegd. Je dak krijgt daardoor een hele andere uitstraling door de nieuwe kleur. Bij impregneren bevat het middel dat wordt gebruikt een transparante beschermlaag, en dus blijf je de originele kleur van het dak behouden. Een ander verschil is dat bij impregneren van binnenuit de dakpan een beschermlaag wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de dakpannen beter beschermd zijn tegen vocht.

Dak impregneren doe het zelf 

Wil je liever zelf het dak op om te impregneren? Denk dan allereerst aan de veiligheid door bijvoorbeeld een hoogwerker te huren. Begin daarna aan het reinigen van het dak met een hogedrukspuit tot er geen mossen en algen meer overblijven. Het beste is om het dak vervolgens 24 uur te laten drogen. Wanneer het dak schoon is breng je een primer aan, ook deze moet een aantal uren drogen. Daarna hoef je alleen nog maar het impregneermiddel met een spuit van boven naar beneden aan te brengen. Let op, zelf het dak opgaan kan gevaarlijk zijn. Denk je er over om een bedrijf te benaderen voor dakpannen leggen in Assen? Laat je dakpannen dan ook impregneren, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. 

Comments zijn uitgeschakeld.