kachel

Nederlanders zitten dan wel niet zoveel in de voortuin als in de achtertuin, toch is het belangrijk om er iets moois van te maken. Het is inrichten van de voortuin kan zelfs iets super leuks zijn! Wij hebben de leukste tips voor een stijlvolle voortuin voor jou op een rijtje gezet. 

Creëer jouw eigen stijl

Het is belangrijk om één stijl te kiezen die niet alleen past bij de buitenkant van de woning maar ook aan de binnenkant. Een tuin met strakke lijnen en kort geknipte heggen zijn perfect voor een moderne stijl. Voor een industriële uitstraling ga je voor beton en hout in de voortuin. Onthoud wel dat de voortuin het visitekaartje van je huis is, dus dat het wel past bij de buitenkant van je huis en de rest van de straat. Denk ook goed na over kleurgebruik. Is je huis wit, kies dan geen witte tegels. Heeft jouw huis een baksteen kleur dan kun je gemakkelijk combineren met grijstinten, wit tinten en aarde tinten. Wil je dit liever overlaten aan iemand met ervaring? Kies dan bijvoorbeeld voor een hovenier in Drenthe.

Functies

Bedenk goed waar jouw voortuin voor wordt gebruikt. Wil je liever niet gestoord worden als je in de voortuin een boek zit te lezen? Dan kun je kiezen voor een heg of afsluiting. Wanneer je wel van sociaal contact in de buurt houdt, overweeg dan een leuke picknicktafel of terrasset. Het kan ook zijn dat er altijd vuilnisbakken of fietsen in de voortuin staan, of dat je er simpelweg nooit komt omdat je altijd de achterdeur neemt. Het is belangrijk om hierover na te denken voor je aan een nieuwe voortuin begint. 

Hoeveel onderhoud wil je plegen? 

Wanneer je geen groene vingers hebt of het gewoon niet leuk vindt om in de tuin te werken, kun je kiezen voor een onderhoudsarme tuin. Je zou de voortuin dan kunnen bestraten of kijken naar opties met grind. Als je geen genoeg kunt krijgen van werken in de tuin, laat vooral lekker veel planten, struiken of zelfs een moestuin aanleggen. Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van groen met een aparte manier van bestraten. Door verschillende materialen op de grond te gebruiken krijgt je voortuin meer karakter en sfeer.

Een persoonlijke draai

Om je voortuin een persoonlijk tintje te geven kun je leuke accessoires toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, een naambordje of creatieve bloembakken. Bij het plaatsen van bloempotten of stoeltjes moet wel rekening gehouden worden met vandalisme. Deze vormen van decoratie kunnen worden vernield of gestolen. 

Comments zijn uitgeschakeld.