herfst interieur

Heb je ook zo’n zin gekregen om je interieur gezellig te maken? De blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden korter: dit betekent dat we weer veel vaker binnen gaan zitten met een dekentje op de bank. Oktober is de perfecte maand om je interieur ‘herfstproof’ te maken. Dit kun je groots aanpakken, maar ook met kleine aanpassingen maak je je huis helemaal klaar voor de herfst. Wij geven je vier keer herfst interieur inspiratie.

Creëer een herfst interieur met warme kleuren

De herfst brengt altijd prachtige kleuren met zich mee: van rustige aardetinten tot warme rode kleuren. Deze tinten kun je eenvoudig in je interieur laten terugkomen. Schilder bijvoorbeeld een muur of schaf meubels aan in een bepaalde herfstkleur. Wees ook niet bang om warme tinten met koelere kleuren te combineren. Het najaar is dan wel een tijd van warme kleuren, maar dit betekent niet dat je wit, grijs of pasteltinten niet kunt gebruiken in het interieur.

De kleuren van dit seizoen zijn:

  • Naturel kleuren

Zorg altijd voor een rustige basis voordat je andere kleuren aanbrengt in het interieur. Kies voor aardetinten of houd de basis wit. Wit straalt namelijk rust en reinheid uit. 

  • Roze- en roodtinten

In het najaar zijn roodtinten altijd een goede keuze, maar dit seizoen wordt rood veelal gecombineerd met roze. Roze brengt namelijk optimisme en geborgenheid in het interieur. 

  • Groen en blauw

Naast de warme kleuren kiezen we dit najaar voor krachtige tinten die luxe uitstralen. Groen en blauw passen niet alleen goed bij elkaar, maar stralen ook beide rust uit. Bovendien zijn ze goed te combineren met goud en bruin.

Zachte structuren in huis

Zit je ook altijd met een kleedje op de bank tv te kijken? De herfst is het seizoen van gezelligheid en warmte en dit uit zich in de keuze voor materialen. De populaire materialen van nu zijn zachte teddystoffen. Deze zijn niet alleen zacht (ze zijn letterlijk aaibaar), maar zien er ook nog eens stijlvol uit. 

Maak het herfst interieur gezelliger met woonaccessoires

Herfst interieur slaapkamer

Wil je geen grote aanpassingen doen in het interieur, maar wil je het wel gezelliger maken? Met wat nieuwe woonaccessoires zet je de puntjes op de i. De dagen worden snel korter; voordat je het weet is het om 18:00 uur donker. Het is dus tijd voor kaarsjes! Koop een aantal kandelaars en zoek leuke kaarsjes uit. Wist je dat draaikaarsen tegenwoordig helemaal hip zijn? We zien ze dit najaar overal voorbij komen in het herfst interieur in allerlei leuke kleurtjes. 

Een warm nest

Aangezien het kouder wordt, is ook de slaapkamer toe aan een herfst update. Misschien heb je zelfs het winterdekbed al uit de kast gehaald? Kies voor beddengoed in een leuke herfstkleur, zoals roestbruin, okergeel of auberginepaars en je zult zien dat de ruimte een stuk knusser wordt. Voeg lichtjes toe, zet een lekkere geurkaars met herfstige geur neer en je slaapkamer is helemaal herfstproof. Wat zal je nu lekker kunnen slapen. 

Bronnen:

https://www.ikea.com/nl/nl/ideas/herfst-interieur-ideeen-makkelijk-goedkoop-pub38d6bdf1

https://www.vtwonen.nl/inspiratie/styling/een-herfst-interieur-met-warme-kleuren/

https://www.essenzahome.nl/blog/interieur-en-trend/de-mooiste-trends-voor-najaar-2021/

Comments zijn uitgeschakeld.