Interieur herfstklaar maken

De herfst is nu officieel begonnen! Misschien voelt het nog niet helemaal zo door de zomerse temperaturen, maar het is toch echt tijd om je interieur herfstklaar te maken. De dagen worden korter, de bladeren vallen van de bomen en straks moeten we de regenjas weer aantrekken op de fiets. Je wilt natuurlijk in een gezellige omgeving zitten als het buiten kouder wordt, maar wat kun je doen om je woning helemaal herfst-proof te maken? Vind hier een aantal handige tips en inspiratie voor ieder interieur.

Creëer gezelligheid met kussens en kleedjes

Haal de kussens en kleedjes maar weer uit de kast! In de herfst en winter liggen we het liefst op de bank onder een dekentje met een kop thee. Niet alleen omdat het koud is, maar ook omdat het zo gezellig en knus is. Kussens en plaids zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, structuren en patronen. Er is voor ieder wat wils en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Bovendien kun je ook een aantal leuke kussenhoezen aanschaffen die je om de zoveel tijd kunt wisselen. Deze berg je namelijk gemakkelijk op als je ze zat bent.

Gebruik warme kleuren

Als we aan het najaar denken, denken we gelijk aan gezelligheid en warmte. Om het interieur herfstklaar te maken, is het belangrijk dat je de juiste kleuren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan bruin, rood, oranje of bordeaux. Je kunt natuurlijk een hele muur in een van deze kleuren schilderen, maar het is ook heel goed toe te passen in accessoires, zoals kussens, potjes of kandelaars. Bovendien kun je deze gemakkelijk weghalen als je de kleuren zat wordt of als de herfst voorbij is. 

Interieur herfstklaar maken met planten

Planten kunnen niet ontbreken in het interieur, welk seizoen het ook is. Ze maken je woning niet alleen groener, maar ook gezelliger. Daarnaast kunnen ze gerust als decoratie worden gebruikt. Heb je geen groene vingers? Of vergeet je je planten nog wel eens water te geven? Kies dan voor nepplanten. Deze zijn tegenwoordig niet van echt te onderscheiden en zijn net zo mooi als echte bloemen.

Gezellige accessoires

Houd jij ook zo van kaarsjes? Omdat het weer vroeg donker wordt, kun je ze in de avond goed gebruiken als extra sfeerverlichting. Vorig jaar waren draaikaarsen helemaal hip, maar deze kun je ook heel goed toepassen in een herfst interieur. Daarnaast zien we steeds meer bodycandles voorbij komen. De naam zegt het al, dit is een kaars in de vorm van een lichaam. Het is als het ware een klein kunstwerkje en kan erg goed als woondecoratie worden gebruikt. 

Een tip: schaf geurkaarsen aan. Deze zorgen niet alleen voor sfeerverlichting, maar je huis gaat ook nog eens lekker ruiken. Wie wil dit nou niet? 

Bronnen:

https://www.wonenlandelijkestijl.com/inspiratie/inspiratie-wls/herfstklaar/

https://homedeco.nl/blog/je-interieur-herfst-klaar-maken-met-een-klein-budget/

Comments zijn uitgeschakeld.