Klussen in huis

Is klussen niet jouw grootste hobby? Je bent echt niet de enige die alle klusjes het liefst links laat liggen. Maar geloof ons: het kan leuk zijn, zo’n dagje klussen in huis. Uitbesteden kost vaak veel geld terwijl je zelf ook prima de klus kunt klaren. Maar hoe houd je het nu een beetje leuk? Of je nu een beginner of gevorderde klusser bent, je kunt vast wel een paar tips gebruiken om het net ietsje leuker te maken. Hieronder vind je tips en ideeën die klussen in huis echt leuk maken. 

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Klussen in huis begint met een plan, alhoewel dit is in werkelijkheid niet altijd het geval. Maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een goede voorbereiding is écht het halve werk. Zorg dat je van tevoren een plan van aanpak hebt opgesteld en weet wat je allemaal nodig hebt. Dus haal voordat je begint het juiste gereedschap in huis. Je wilt er na een tijdje klussen namelijk niet achterkomen dat je iets bent vergeten. Natuurlijk kun je snel naar de Gamma rennen, maar dit maakt de sfeer in huis waarschijnlijk niet veel beter. 

2. Verdeel de klussen in huis over verschillende dagen

klussen in huis leuker maken

Wil je de hele benedenverdieping opnieuw schilderen? En moet de zolder eigenlijk ook nog aangepakt worden? Je zou dit natuurlijk allemaal in één keer kunnen doen, maar is dit wel haalbaar? Je wilt natuurlijk dat alles zo snel mogelijk klaar is, maar het is belangrijk dat je een realistisch plan samenstelt en niet te veel hooi op je vork neemt. Dit is namelijk niet alleen slecht voor jouw fysieke staat (we hebben het over enorme spierpijn de volgende dag), maar het eindresultaat wordt er waarschijnlijk ook niet veel beter op. Kies ervoor om met meerdere mensen aan de slag te gaan of verdeel de klussen over verschillende dagen. Zo creëer je overzicht voor jezelf en voorkom je blessures.

3. Klus gezellig samen

Een kleine klus in huis is prima alleen te doen, maar dit is misschien niet zo gezellig. Samen klussen is niet alleen leuker, het is ook een stuk praktischer én veiliger. Een paar extra helpende handen kan namelijk geen kwaad en als er iets misgaat is er altijd iemand om je te helpen. Is er niemand in de buurt om je te ondersteunen? Ook dan kun je het klussen in huis leuker maken voor jezelf. Zet bijvoorbeeld je favoriete muziek aan op standje 50 of trakteer jezelf op een lekkere snack na het klussen. Heb je alles geprobeerd, maar lukt het echt niet om de klus te klaren? Hier hoef je je helemaal niet voor te schamen, het overkomt de beste. Gelukkig zijn er altijd nog klusjesmannen en -vrouwen die je met alle liefde komen helpen.

Bronnen:

https://www.beebsandmoms.nl/5-tips-om-het-klussen-in-huis-leuk-te-maken/

https://www.essent.nl/content/particulier/essenties/praktische-tips/8-tips-die-klussen-in-huis-leuker-maken.html#

Comments zijn uitgeschakeld.