Een natuurlijke groene haag is de mooiste manier om een afscheiding te creëren tussen jouw tuin en de grond van de buren. Daarnaast kunnen deze planten ook binnen de tuin verschillende gebieden scheiden, of gewoon een fijn uiterlijk geven. Sommige haagplanten zijn zeer geschikt voor een sierhaag terwijl anderen juist een solitaire positie kunnen bekleden in je tuin. De meeste haagplanten vinden het fijn om tussen december en april geplant te worden zodat ze hun wortels in de aarde kunnen laten zakken voor ze volop gaan genieten en groeien in het voorjaar en de zomer. Als je een haagplant met kluit gaat planten is het echter wel belangrijk dat het niet vriest, want dat kan het wortelstelsel beschadigen. Het grootste aanbod haagplanten voor je tuin vind je bij haag-heg.

Voor elk wat wils

Er zijn tientallen verschillende planten die kunnen worden gebruikt in een haag. Deze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Niet alle haagplanten zijn even groot of dik. Je kunt kiezen voor soorten die inbrekers tegenhouden, of soorten die juist veel licht doorlaten. Sommige haagplanten zijn altijd groen terwijl anderen hun blad en kleur verliezen in de winter. Je kunt kiezen voor haagplanten die juist in het voorjaar gaan bloeien of soorten die in een bepaald seizoen bessen produceren. Daardoor krijg je afhankelijk van het jaargetijde verschillende soorten kleurenpracht in je tuin. Er zijn ook haagplanten die juist heerlijk ruiken of bepaalde vogels of insecten aantrekken. Je kunt dus een heel uniek karakter geven aan je tuin door de juiste planten te kiezen voor in je haag.

Het onderhoud van haagplanten

Regelmatig onderhoud is erg belangrijk om een haag in optimale vorm te houden. Wat er precies nodig is om jouw haag te verzorgen is afhankelijk van de specifieke planten. Sommige haagplanten moeten bijvoorbeeld regelmatig gesnoeid worden terwijl anderen juist meer aandacht nodig hebben op het gebied van water en/of voeding. Als je haagplanten aanschaft bij haag-heg dan krijg je er een boekje bij met onderhoud instructies. Daarin wordt precies uitgelegd wat jouw haagplanten allemaal nodig hebben. Bij het aanschaffen van je nieuwe haag kun je dus al nakijken of je in staat gaat zijn om jouw planten alles te geven wat ze nodig hebben.

Mogelijkheden voor iedereen

Bij haag-heg streven ze ernaar om iedere tuinliefhebber tegemoet te komen. Dat doen ze door geschikte maten hagen te verkopen voor elk budget. Je kunt bij hen kiezen uit planten die tussen de 30 en 350 cm groot zijn. Je kun ook zelf bepalen of je haagplanten geleverd worden met blote wortels, een kluit of in een pot. Als je niet zeker weet wat de beste keuze is voor jouw persoonlijke situatie dan kun je altijd contact met hen opnemen. Een vakkundige medewerker zal je dan helpen om de juiste keuze te maken zodat je nog jaren genot gaat hebben van je nieuwe haag.

Comments zijn uitgeschakeld.