Wil jij jouw huidige vloer vervangen door een mooie nieuwe onderhoudsvriendelijke vloer? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning en ben je nog op zoek naar een vloer? Dan biedt in allebei de gevallen een PVC vloer uitkomst. De verkrijgbare PVC vloeren zijn kwalitatief hoogwaardig, stijlvol, eenvoudig te bevestigen én onderhoudsvriendelijk. Redenen te over dus om te kiezen voor een PVC vloer in jouw woning.

Montage van de PVC vloer

PVC vloeren worden vaak vergeleken met laminaatvloeren. PVC kun je zien als een vloersoort die lijkt op laminaat, maar het is wat exclusiever. Hierdoor wordt doorgaans gedacht dat de montage van een PVC vloer ingewikkeld is. Maar niets is minder waar. Je kunt namelijk kiezen voor klik PVC. Zoals de terminologie al doet vermoeden betreft dit een PVC soort die je eenvoudig aan elkaar klikt. Je kunt het vergelijken met kliklaminaat. Deze vloersoort klik je ook aan elkaar vast. Een PVC vloer is dus heel eenvoudig te leggen. Je hoeft hiervoor niet te beschikken over ervaring of professionele kennis. Eenieder kan de montage van de verkrijgbare PVC vloeren zelfstandig uitvoeren.

Bijpassende ondervloer uitzoeken

Het leggen van een PVC vloer is zoals gezegd eenvoudig. Je hoeft niet over ervaring te beschikken. Maar het is wel van belang dat je weet wat je doet. Begin dus niet zomaar met het leggen van de PVC vloer. Maar zorg er eerst voor dat de ondervloer toegankelijk is. De ondergrond moet schoon en stofvrij zijn. Verwijder dus eventuele (kleine) materialen die zich op de vloer bevinden. En maak vervolgens de vloer ook stofvrij. Bevinden er zich oneffenheden in de vloer? Dicht deze dan zorgvuldig zodat er een egale ondergrond ontstaat. Wanneer de ondergrond schoon en egaal is, moet er nog een PVC ondervloer worden geplaatst. Deze moet haaks onder de PVC vloer worden bevestigd.

Maak het geheel compleet met plinten

Heb je een mooie PVC vloer met een bijpassende ondervloer gevonden én geplaatst? Dan zal het geheel er al direct heel anders uitzien. Maar het totaalplaatje is zo nog niet compleet. Je zult ook nog mooie bijpassende plinten moeten aanschaffen. Plinten zorgen ervoor dat het geheel er mooi en netjes afgewerkt uitziet. Bovendien bieden de plinten bescherming. Ze beschermen namelijk de vloer en de muren tegen beschadigingen. Stijlvolle plinten kunnen dus niet ontbreken als je een nieuwe PVC vloer aanschaft. De plinten zijn net zoals de PVC vloer zelf in allerlei verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je een PVC vloer met bijpassende plinten aanschaffen die aan jouw smaak voldoen.

Comments zijn uitgeschakeld.