gietvloer

Wanneer je een nieuwe gietvloer hebt aangeschaft, wil je dat deze er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien. Ook wanneer je voornemens hebt een nieuwe gietvloer aan te schaffen wil je voordat je tot aanschaf overgaat, weten of de betreffende vloer wel tegen een stootje kan. Het kopen van een nieuwe vloer is doorgaans een hele investering, je wilt dan ook dat de vloer niet binnen de kortste keren wéér aan vervanging toe is. Je zoekt een vloer die mooi is en mooi blijft.

Het beschermen van je vloer, zo doe je dat

Misschien heb je een gietvloer aangeschaft vanwege de strakke look of misschien wel vanwege de goede warmtegeleiding in de vloer. Wat de reden tot aanschaf ook was, vaststaat dat je een onderhoudsvriendelijke vloer hebt aangeschaft. Onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Ook deze vloer heeft dus wel enige vorm van onderhoud nodig. Echter, wanneer je kiest voor betonvloer coating, kun je door het aanbrengen van een speciale laag op de vloer, het benodigde onderhoud wel verminderen. Wanneer de vloer namelijk voorzien is van een extra beschermlaag, kan hij nóg beter tegen een stootje. Aan te raden is ook om viltjes onder de stoelen te plaatsen tegen krassen.

Kiezen voor een betonvloer coating

Een beschermende laag op de vloer, dat klinkt mooi. Maar, voor welke beschermlaag kies je vervolgens? Wanneer je kiest voor een betonvloer coating ben je zeker van een kwalitatief hoogwaardige bescherming van je vloer. Het is niet voor niets dat een betoncoating regelmatig gebruikt wordt door bedrijven. Met een betoncoating op je vloer weet je zeker dat er écht geleefd en gewerkt kan worden op de vloer, zonder dat je bang hoeft te zijn voor eventuele schade aan de vloer. Het plaatsen van beton ciré over tegels is bijvoorbeeld ook goed mogelijk voor een gemakkelijke renovatie.

Welke alternatieven zijn er?

Naast betoncoating bestaan er ook andere soorten coating voor op je vloer. Iedere coating is weer nét anders en daarmee is elke variant ook weer geschikt voor een nét andere ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een epoxy vloercoating. Deze variant zie je veel terug bij bedrijven alwaar de vloer flink belast wordt, zoals bijvoorbeeld in een fabriek. Welke variant vloercoating je ook kiest, er zit altijd wel een vloercoating bij die past bij jouw specifieke situatie. Het laten aanbrengen van een vloercoating is in ieder geval altijd raadzaam, daar je tegen een relatief lage prijs een hoogwaardige bescherming van je vloer creëert. 

Comments zijn uitgeschakeld.