sfeerhaard

Wil je een gezellige, warme sfeer creëren in huis, maar heb je geen rookkanaal in huis? Dan is een elektrische haard een goede optie! Deze haard werkt op elektriciteit zodat je geen gedoe met rookkanalen of brandstof hebt! Maar hoe moet je een elektrische haard installeren? Is dit moeilijk of juist heel eenvoudig? In dit artikel vertellen we je hoe je een elektrische haard zelf kunt installeren op de juiste plaats. 

1. Een goede voorbereiding

Voordat je een elektrische 3 zijdige haard gaat kopen, is het verstandig om na te denken over de locatie. Waar wil je de sfeerhaard plaatsen? Wil je deze aan de wand hangen? Of vind je het mooier als de haard volledig wordt ingebouwd? 

Bepaal eerst de plaats van de haard en kies daarna pas het model. Er zijn namelijk verschillende soorten elektrische haarden verkrijgbaar, zoals inbouwhaarden en inzethaarden. Zorg vervolgens dat er voldoende ruimte is voor de haard en dat er een stopcontact in de buurt is. 

2. Montage van de haard

Een elektrische haard installeren is erg eenvoudig. Wanneer je een sfeerhaard bestelt, wordt deze altijd geleverd met een duidelijke handleiding. Volg de instructies van de fabrikant en je komt al een heel eind! 

Kies je voor een wandhaard? Deze wordt in vrijwel alle gevallen geleverd met montagebeugels zodat je de haard eenvoudig aan de muur kunt hangen. Zorg ervoor dat de haard waterpas staat voordat je deze definitief bevestigt. 

mooie haard

3. Aansluiten en afwerken

En dan is het tijd voor de laatste stap: sluit de haard aan op een stopcontact. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken en het vlammenspel begint te branden. Gebruik indien nodig eenverlengsnoer wanneer er geen stroomtoevoer in de buurt is. Werk vervolgens eventuele snoeren of kabels netjes weg en je bent klaar. 

Bron: https://sfeerhaardkopen.com/

Comments zijn uitgeschakeld.