Zomertuin

Is jouw tuin al helemaal klaar voor het mooie weer? We hebben al even van de heerlijke zon kunnen genieten, maar als we de weergoden mogen geloven komt er nog veel lekkerder weer aan. Wil je deze zomer heerlijk kunnen genieten in eigen tuin, maar kan deze nog wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is het tijd om je tuin zomerklaar te maken. We zetten vier handige tips voor je op een rij, zodat jij straks heerlijk kunt genieten van de lange dagen/avonden in je eigen zomertuin. 

Begin bij het begin: opruimen en schoonmaken in de zomertuin

We beginnen misschien bij het iets minder leuke gedeelte van het zomerklaar maken van de tuin: het opruimen en schoonmaken van de tuin. Veeg de bladeren van de bomen op en verwijder al het onkruid. Zorg ervoor dat je regelmatig het onkruid uit je tuin haalt. Als de temperatuur oploopt, kan er namelijk steeds meer onkruid ontstaan en dit kan een rommelige uitstraling aan je zomertuin geven. Daarnaast is het een goed idee om de tegels van het terras een grote schoonmaakbeurt geven. Deze verkleuren namelijk na een lange koude winter. 

Hoe staat het gazon erbij?

Is het gras bij de buren letterlijk en figuurlijk groener? Het is helemaal niet zo lastig om je gazon er snel weer levendig laten uitzien. Bemesten kun je het beste in het voorjaar doen, zodat het gazon de tijd krijgt om weer vruchtbaar te worden. Ben je dit vergeten? Geen zorgen, je kunt het gras ook op een latere tijd bemesten. In het voorjaar kun je het gras het beste iedere week maaien, maar in de zomer is een keer in de twee weken voldoende. Houd er rekening mee dat het aantal keren maaien ook sterk afhankelijk is van het soort gras. Een siergazon moet vaker worden gemaaid dan speelgras (1).  

Verkoeling zoeken in je eigen zomertuin

Droom jij al jaren van een eigen jacuzzi of hottub in de tuin? Dan is dit het teken om er eentje aan te schaffen. Een jacuzzi in je tuin laten plaatsen heeft namelijk een aantal voordelen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest (2).

  • Volledig ontspannen

Een jacuzzi laat je spieren volledig ontspannen en is ook nog eens goed voor je gezondheid. Het bevordert namelijk je bloedsomloop. 

  • Genieten met familie en vrienden

Je kunt natuurlijk in je eentje genieten van de hottub, maar wat is er nu leuker dan gezellig tijd met je familie en vrienden doorbrengen. En de jacuzzi tilt het gezellig afspreken natuurlijk wel naar een ander niveau. 

  • Een wellness tuin

Een jacuzzi geeft je zomertuin een ware upgrade. Het geeft namelijk een luxe uitstraling en creëert het echte wellness gevoel. Je tuin is direct zomerklaar; wat wil je nog meer? 

Haal de Ibiza-sfeer naar Nederland!

Blijf je deze zomer in Nederland? Dan haal je de Ibiza-sfeer toch gewoon naar je eigen tuin. Lichte kleuren, veel natuurlijke materialen en romantische sfeerverlichting. Een grote loungebank kan echt niet ontbreken in je zomertuin met Ibiza-sfeer. Maar ook een hangmat of hangstoel past perfect in het plaatje. Vergeet ook zeker de accessoires niet. Deze maken je tuin namelijk helemaal af. Kies voor een hip buitenvloerkleed, rotan en bamboe accessoires en zet een aantal planten neer. Denk bijvoorbeeld aan cactussen, olijfbomen of palmsoorten. Natuurlijk kun je ook voor kunstplanten kiezen, niemand die het verschil ziet. 

Met deze tips is je tuin binnen no-time zomerklaar, een echte zomertuin dus. Geniet ervan! Neem ook zeker een kijkje bij onze andere handige tips voor de tuin

Bronnen:

1: https://www.deoosteinde.nl/tuintips/81/gras-maaien-waarom-wanneer-en-hoe

2: https://www.homedeal.nl/wellness/jacuzzi-in-de-tuin/

Comments zijn uitgeschakeld.