garagedeur

Als je op zoek bent naar een nieuwe garagedeur, dan is het belangrijk om te weten wat voor soorten er zijn en welke bij jouw wensen passen. Ook is het belangrijk om de techniek van de garage mee te nemen in jouw beslissing, dus hoe de deur geopend wordt. Kantelt de deur bijvoorbeeld naar buiten open of wordt het deurblad verticaal geopend? Hieronder vind je een aantal modellen garagedeuren om je te helpen bij je keuze.

Sectionaaldeuren

Heb je veel opslagruimte nodig of heb je een korte oprit? Dan zijn sectionaaldeuren een goede keuze. De panelen schuiven verticaal naar boven als je de deur opent. Het resultaat is dat je ruimte verliest in de garage en je geen ruimte voor de garagedeur vrij hoeft te houden.

Roldeuren

Roldeuren hebben veel van dezelfde voordelen als de sectionaaldeuren. Ze rollen namelijk, zoals de naam al verklapt, naar boven op het moment dat je de garagedeur opent. Dit resulteert in een flinke opslagruimte en geen ruimteverlies. Roldeuren zijn dus een goede keuze indien je de garage als opslagplaats wilt gebruiken.

Openslaande garagedeuren

Staat je auto vaak buiten en gebruik je de garage als fietsenstalling, hobbyruimte of als opslagplaats? Dan zijn openslaande deuren een prima keuze. Als je met de fiets, brommer of scootmobiel bent, is het eenvoudig om door de deuropening naar binnen te gaan. Je hoeft immers slechts één deur te openen. Openslaande deuren zijn bovendien goed geïsoleerd, waar tocht en kou tegen worden gehouden. De deuren zijn verkrijgbaar in aluminium en houten uitvoering. Lees meer over de soorten openslaande deuren voor garages.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de klassiekers onder de garagedeuren. Met een zwaai draait de kanteldeur naar buiten omhoog. Je kunt hem met weinig moeite weer terug naar beneden trekken. Heb je liever een elektrische kanteldeur? Die zijn er ook. Kanteldeuren zijn in geïsoleerde en ongeïsoleerde uitvoering verkrijgbaar. Is je woning via de garage te betreden? Kies dan voor de geïsoleerde uitvoering om tocht en kou buiten de deur te houden.

Zijdelingse sectionale garagedeuren

Bij een zijdelingse sectionale garagedeur schuiven verticale panelen langs de wand naar binnen. Deze garagedeur wordt dus horizontaal geopend. Het voordeel is dat je de garagedeur niet volledig hoeft te openen om de garage in en uit te gaan. Ideaal als je dagelijks met de fiets op pad gaat.

Garagedeuren en onderhoud

De meeste garagedeuren zijn onderhoudsarm. Deuren van staal of aluminium hoeven alleen zo nu en dan met een doek afgenomen te worden. Voor de rest heb je er geen omkijken naar.

Garagedeuren en veiligheid

Je garage moet een veilige plek zijn voor jouw eigendommen. Een garagedeur kan beveiligd worden met een cilinderslot en extra sloten. Maar je kunt meer doen om de kans op een inbraak via de garagedeur te verkleinen.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat het zicht op je garagedeur onbelemmerd is. Dus staan er struiken die het zicht belemmeren? Snoei ze dan. Plaats daarnaast verlichting met sensoren. Op die manier zet je inbrekers in het licht op het moment dat ze bij je proberen in te breken. Dat schrikt af!

Naast beveiliging tegen inbraak, is persoonlijke veiligheid ook een belangrijk aspect bij garagedeuren. Veilige garagedeuren zijn uitgerust met gevoelige krachtuitschakeling. Dat betekent dat het sluiten van de deur bij een blokkade onmiddellijk stopt. Dus stel, er staat iemand tussen het vloeroppervlak en de garagedeur, dan stopt de deur als die tegen de persoon komt.

Bij het kiezen van een garagedeur is het dus niet alleen belangrijk om naar het gebruik en de uitstraling te kijken, maar ook naar de veiligheidsaspecten van de deur.

Meer informatie over garagedeuren

We hopen je met dit artikel op weg te hebben geholpen bij het maken van een keuze voor een garagedeur. Wil je meer weten over de verschillende soorten garagedeuren voordat je tot aankoop overgaat? Bezoek dan deze handige pagina: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-kopen/. Je vindt er een handig overzicht van alle soorten garagedeuren die te koop zijn.

Comments zijn uitgeschakeld.