camper beveiligen

Heb je een camper en ben je van plan om er komende zomer mee op vakantie te gaan? Dan is het verstandig om niet alleen je reis te plannen, maar ook om ervoor te zorgen dat je camper goed beveiligd is. Op die manier maak je de kans op diefstal kleiner.

Is die kans groot? Ja, helaas komt diefstal van campers komt vaak voor. Het is ook niet voor niets dat verzekeraars een goede camperbeveiliging verplichten. Hoe je dat doet vertellen we in dit artikel.

Laat een versnellingsbakslot installeren

Een versnellingsbakslot blokkeert de bewegende delen van de versnellingspook. Bij campers met een handgeschakelde versnellingsbak wordt het slot vergrendeld in de achteruitversnelling. Bij campers met een automatische versnellingsbak vind de blokkering in de parkeerstand plaats.

Er zijn campers met een automatische versnellingsbak waarop het niet mogelijk is om een versnellingsbakslot te monteren. In dat geval kun je ervoor kiezen om een stuuras-slot te laten monteren.

Meer informatie over versnellingsbaksloten vind je hier: https://www.busbeveiligers.nl/camper-beveiliging/

Het monteren van sloten is specialistisch werk. Besteed het werk daarom uit aan een beveiligingsspecialist. Een bedrijf dat veel ervaring heeft in het beveiligen van campers is Busbeveiligers uit Waddinxveen.

Sluit je camper altijd af als je op pad gaat

Naast goede sloten, kun je de kans op diefstal kleiner maken door het dieven niet te gemakkelijk te maken. Sluit dus altijd de ramen, deuren en het dakluik van je camper als je op pad gaat. Zelfs als je maar 5 minuten weg bent. Leg daarnaast waardevolle spullen niet in het zicht, zodat mensen vanuit buitenaf dat niet kunnen zien wat er ‘te halen’ valt.

Installeer een GPS tracker

Met een GPS tracker kun je traceren waar je camper is. Verhuurbedrijven installeren standaard GPS trekkers in hun voertuigen, zodat huurders die ze niet komen inleveren opgespoord kunnen worden.

Een GPS tracker kan van grote waarde zijn om je camper terug te vinden, maar voorkomen is beter dan genezen. Maak dus aan de buitenkant van je camper zichtbaar dat je camper van een gps tracker is voorzien. Dat schrikt inbrekers af.

Beveilig de ramen

De ramen van campers zijn relatief eenvoudig open te breken. Door een slot op het raam te plaatsen blokkeert het openingsmechaniek en wordt het lastig om het raam van buitenaf te openen. Er zijn diverse producten op de markt waarmee je de ramen van je camper kunt blokkeren, bijvoorbeeld de sloten van Raamfix.

Overnacht op een camperplaats

Camperplaatsen zijn speciaal voor campers gemaakte parkeerplaatsen. Het zijn dus geen campings, maar een stuk grond waarop je met de camper mag parkeren en overnachten. Het voordeel van een camperplaats is dat er andere campers staan. Dus er zijn mensen die op elkaars camper letten, waardoor de kans op diefstal afneemt.

Wat is jouw tip?

Tot zover onze tips over het beveiligen van je camper. Heb je nu zelf nog een goede tip die niet mag ontbreken in dit artikel? Stuur ons dan even een berichtje met jouw tip. We plaatsen hem er graag bij. Alvast bedankt!

Comments zijn uitgeschakeld.