werken in de bouw

Ben je er helemaal klaar voor om te beginnen in de bouwsector? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen deze dynamische, variërende industrie? Wij helpen je al een beetje op weg met de beste vacatures waarvoor jij je voor kan aanmelden. Daarnaast geven we je ook nog een aantal handige tips wanneer je gaat solliciteren: dingen waar je op moet letten en andere handige tips en tricks. Zo ben jij goed voorbereid en kun je met volle zelfvertrouwen naar de werkgever stappen. Onze tips garanderen dan misschien niet gelijk de kans op een baan, maar we hopen wel dat ze het sollicitatieproces makkelijker voor jou maken!

Solliciteer voor een technicus functie

Voor degene die technisch aangelegd zijn, goed met de handen kunnen werken en probleemgericht oplossingen kunnen bedenken, dan is de vacature van Technicus geschikt voor jou. Op dit moment zijn er duizenden bedrijven in verschillende provincies die op zoek naar technici, vooral in de auto-industrie. Afhankelijk van de industrie waarin je wil werken is het belangrijk dat je de juiste kennis bezit. Over het algemeen zijn de meeste skills van een technicus toepasbaar in verschillende sectoren.

Bekijk zelf altijd wel wat de eisen zijn per bedrijf, want het kan net zo zijn dat de een meer werk ervaring eist dan de ander. Maar dan geldt nog: je kunt altijd proberen om je aan te melden, ongeacht de eisen die het bedrijf stelt. Niet geschoten is altijd mis!

Word een monteur bij een bedrijf bij jou in de buurt

Ben je gek op het onderhouden van installaties of je tijd weg te schroeven? Dan is een functie als monteur perfect voor jou. Er zijn genoeg monteur banen voor het oprapen in de bouwsector, dus keuze genoeg! Verschillende Monteur Vacatures eisen daarnaast niet alleen dat je niet bang bent om je handen vies te maken, maar dat je ook alles aanpakt op een analytische wijze. Het is dus belangrijk dat je je rapporteren skill kan aantonen tijdens je sollicitatiegesprek. Veel werkgever eisen daarnaast ook dat je ervaring hebt met verschillende soorten motoren: hydraulisch, elektrisch, motorisch en mechanisch.

Tips voor het solliciteren in de bouw

Bepaal van tevoren wat je doelen zijn en wat je wil bereiken binnen vijf of tien jaar. Er zijn namelijk verschillende doorgroeimogelijkheden binnen de bouwsector. Geen zorgen als je niet gelijk komt waar je wilt belanden, want veel bedrijven willen juist iemand die bereid is om door te groeien binnen hun organisatie! Jouw toekomstige werkgever zal dit ook vragen tijdens jouw sollicitatiegesprek. Probeer jezelf tijdens het gesprek trouwens ook niet te veel ‘verkopen’: het is beter dat je jouw sterkste eigenschappen benadrukt. Toon ook aan dat er ruimte is om jezelf te laten groeien, want dit vinden bedrijven erg interessant. Ze zijn bereid om je van alles aan te leren, zolang jij maar de drive hebt om dit te doen!

Als allerlaatste tip: toon ook je interesse in het bedrijf en de sector. Zoek zelf op wat de waarden van het bedrijf zijn en de geschiedenis van de organisatie. Er zijn veel veranderingen geweest in de bouwsector, dus als je hiervan op de hoogte bent en dit ook kan vertellen tijdens je gesprek, dan is dat zeker mooi meegenomen.

Comments zijn uitgeschakeld.