Valbeveiliging voor werken op hoogte

Wanneer er op grote hoogtes wordt gewerkt of er andere werkzaamheden worden uitgevoerd waarbij er een kans bestaat op vallen is goede valbeveiliging verplicht. Te vaak gebeurden er ongelukken waarbij gewonden, en zelfs doden, vielen te betreuren omdat ze niet voldoende beschermd waren. Sinds een aantal jaren is het in Nederland verplicht bij het werken op een hoogte boven de 2,50 meter. Dit is wettelijk vastgelegd in de Arbowet. Ook wanneer er een verhoogd valrisico is onder de 2.5 meter is valbeveiliging verplicht. Denk hierbij aan werken op hoogte boven open water. De valbeveiliging dient minimaal één keer per jaar te worden gekeurd. Ook na een val moet er worden gecheckt of de beveiliging niet beschadigd is geraakt en nog voldoende werkt. De werkgever of opdrachtgever is hiervoor aansprakelijk, evenals voor het naleven van het dragen van bescherming bij werken op hoogte.

Welke soorten valbeveiliging zijn er?

Er zijn diverse soorten valbeveiliging die onder te verdelen zijn in collectieve en individuele categorieën. Bij de collectieve valbeveiliging worden meerdere mensen tegelijk beschermd. Denk hierbij aan hekwerken, veiligheidsnetten, randbeveiliging of een combinatie hiervan. De individuele valbeveiliging omvat vele items zoals gordels, vallijnen, helmen en veiligheidsharnassen. Een harnas kan bevestigd worden aan een aanlijnsysteem. Hierdoor is men extra beschermd tegen een mogelijke val of vangt het veiligheidsharnas de val op. Het is belangrijk dat een harnas comfortabel zit maar ook aan hoge eisen voldoet. Een goed veiligheidsharnas zorgt ervoor dat tijdens een val de kracht op een juiste manier over het lichaam wordt verdeeld. Hierdoor is er de minste kans dat iemand veel letsel oploopt.

Waar te koop?

Om alles te weten te komen over goede valbeveiliging neemt u het beste contact op met de specialist. Zij zijn gespecialiseerd in alles wat met hijs-hefmiddelen en ook aanverwante zaken zoals beveiliging te maken heeft. Niet alleen voorzien ze u van goed advies: ze leveren ook topproducten tegen zeer aangename prijzen. Alle producten voldoen aan de wettelijke eisen en de Europese veiligheidsnormen. Een greep uit het assortiment: valstopapparaten, verankeringen, haken, valbeveiligingssets en veiligheidsharnassen. Weten wat voor uw werkzaamheden de beste opties zijn of hebt u andere vragen? Neem gerust contact op met het klantenserviceteam.

Comments zijn uitgeschakeld.