caravan

Een van de grootste uitdagingen tijdens het klussen is dat het een troep oplevert. Hoe groter de renovatie, hoe groter de troep waarin je moet leven. Daarnaast duren grotere renovaties ook nog eens vaak weken of zelfs maanden.

Soms kan een van de partners nog wel leven met de chaos in huis, maar mensen die netter zijn ingesteld hebben hier vaak geen interesse in. Net alleen de troep die je moet zien, maar ook stof kan overal heenblazen, zodat je niet prettig stof zit in te ademen. Daarnaast is er tijdens het renoveren ook nog vaak geluidsoverlast van elektronisch gereedschap die veel herrie maakt. Of dat nou een zaag is of een boormachine. Het laatste probleem kan veiligheid zijn, vooral als er kinderen in het spel zijn. Er kunnen constructies zijn, die nog niet af zijn en waar kinderen niet zomaar aan moggen zitten of gereedschap die niet correct is opgeruimd.

De oplossing – een stacaravan

Een voor de hand liggende optie waar niet vaak aan wordt gedacht is een stacaravan. Een stacaravan geeft je alle facetten van een woning die je (tijdelijk) nodig hebt. Voldoende slaapkamers, een woonkamer met tv, een keuken en badkamer. Daarnaast zijn stacaravans vaak voorzien van voldoende isolatie en verwarming of airco om het zowel in de winter als zomer prima naar je zin te hebben. Je kan daarbij kiezen tussen een nieuwe stacaravan of een gebruikte. Omdat het om een tijdelijke oplossing gaat, zou een tweedehands stacaravan een budgetvriendelijke oplossing kunnen zijn. Een groot aanbod van diverse merken kan je zien op https://www.lacet.nl/producten/stacaravan-kopen/tweedehands-stacaravan/. Daar zie je een groot aanbod van respectabele merken zoals Lacet, ABI, Galaxy en BK Bluebird.

Een ander voordeel van een stacaravan is dat deze op diverse geplaatst kan worden. In je achtertuin, vooruit of een oprit kunnen mogelijkheden zijn. Je moet bij de gemeente nagaan wat wel en niet is toegestaan. Maar voor veel mensen is dit een oplossing die erg interessant is.

Dichtbij huis

Een andere optie is uiteraard een tijdelijke vakantiewoning. Het nadeel hieraan is echter dat je ver weg van huis bent. Wil je dus kleren halen die niet in je stacaravan liggen, dan moet je naar huis rijden. Wil je in de avonduurtjes nog even klussen, dan moet je gaan rijden. Daarnaast zijn vakantiehuisjes in de zomer duur vanwege het hoogseizoen, is er mogelijk geen beschikbaarheid en moet je jezelf verplaatsen en betaal je per dag of week. Dit heb je niet wanneer je een accommodatie op je eigen perceel hebt.

Comments zijn uitgeschakeld.